Artificial Intelligence - هوش مصنوعی  
انجمن را در گوگل محبوب کنيد :

بازگشت   Artificial Intelligence - هوش مصنوعی > پردازش تصویر > تشخيص هويت بيومتريک (Biometric)


 
تبليغات سايت
Iranian Association for the Advancement of Artificial Intelligence
ارسال تاپيک جديد  پاسخ
 
LinkBack ابزارهاي تاپيک نحوه نمايش
قديمي ۰۶-۲۰-۱۳۸۸, ۰۷:۲۰ بعد از ظهر   #1 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Wink بيومتريک و تجهيزات مربوطه

بیومتریک و تجهیزات مربوطه- بخش اول

برای صدور اجازه ورود برای یک فرد نیاز داریم وی را شناسایی و هویت وی را تایید کنیم و مورد نظر ما انجام بررسیهایی است که بصورت خودکار توسط یک سیستم صورت بگیرد.

در اصل تمام روشهای شناسایی با سه مورد زیر ارتباط دارد:
۱- آنچه که شما میدانید (یک کلمه عبور یا PIN)
۲- آنجه که شما دارید (یک کارت یا نشانه های دیگر)
۳- آنچه که شما هستید (مشخصات فیزیکی یا رفتاری)
مورد آخر به نام زیست سنجی (Biometrics) نیز شناخته میشود.
هرکدام از این موارد مزایا و معایبی دارد: کلمات عبور ممکن است حدس زده شوند یا از دست داده شوند اما به کاربر اجازه میدهند که قدرت خود را در اختیار کس دیگر قرار دهد. بسیاری از افراد براحتی کلمات عبور را فراموش میکنند، مخصوصا اگر بندرت از آنها استفاده کنند. نشانه ها میتوانند گم یا دزدیده شوند اما میتوانند در صورت لزوم به کس دیگر منتقل یا قرض داده شوند. مشخصات فیزیکی انعطاف ندارند. برای مثال، نمیتوان آنها را از طریق خطوط تلفن به کس یا جای دیگر منتقل کرد. طراحان سیستمهای امنیتی باید این پرسش را مطرح کنند که آیا کاربران باید توانایی انتقال اختیارشان را به دیگران داشته باشند یا خیر. پاسخ این پرسش در انتخاب روش و ابزار شناسایی و تعیین هویت موثر است.
روشهای شناسایی میتوانند بصورت ترکیبی مورد استفاده قرار گیرند: یک کارت و یک کلمه عبور یا کارت و زیست سنجی معمول هستند. این ترکیب میتواند مطابق با نیازها متفاوت باشد. برای مثال، ممکن است فقط از یک کارت برای ورود به ساختمان استفاده کنیم، از یک کارت و یک PIN برای ورود به اتاق کامپیوتر، اما از یک کارت و اثرانگشت برای عملیات انتقال پول در سیستمهای کامپیوتری.

۱ Behavioral and Physiometric (خصوصیات رفتاری و فیزیکی)
بررسیهای زیست سنجی به دو گروه تقسیم میشود:
تکنیکهای رفتاری که طرز انجام کاری توسط کاربر را مانند امضا کردن یا بیان کردن یک عبارت میسنجند
سنجش اعضاء که یک خصوصیت فیزیکی را مانند اثرانگشت یا شکل یک دست میسنجند.
رفتار با زمان و حال شخص تغییر میکند. تکنیکهای سنجش رفتاری هنگامی به بهترین نحو عمل میکنند که مرتبا استفاده شوند، و به این ترتیب سطوح تغییرات هر فرد مورد توجه قرار گیرد. مدلهای سنجشهای رفتاری باید این تغییرات را لحاظ کنند. از طرف دیگر، سنجشهای مشخصات فیزیکی به ابزار سنجش بزرگتر و نرم افزارپیچیده تری احتیاج دارند. به عنوان مثال، آنها مجبورند موقعیت دست را با الگو تطبیق دهند.
باید میان سیستمهایی که برای تشخیص فرد طراحی شده اند ( آیا یک فرد تشخیص داده شده است و اگر اینگونه است، چه کسی را؟) و آنهایی که باید فقط هویت یک فرد را تایید کنند ( آیا این فرد همانی است که خودش ادعا میکند؟) تفاوت قائل شویم. عمل دوم بسیار آسانتر است و پارامترهای تایید هویت میتوانند بر پایه همان شخص تنظیم گردند. این روش حالت طبیعی برای سیستمهای کارت هوشمند است که الگوی مرجع ( که template نامیده میشود) در کارت یا یک سیستم مرکزی نگه داری میشود.

یک تست زیست سنجی شامل سه مرحله است. ثبت مشخصات، استفاده و بروز رسانی.
کاربران با سنجشهای اولیه در سیستم ثبت نام میشوند. این عمل معمولا سه مرتبه یا بیشتر برای ثبت اطلاعات دقیقتر انجام میگیرد. مدت زمان انجام این عمل در این مرحله بیشتر از زمانی است که سیستم برای تشخیص کاربر مورد استفاده قرار میگیرد.
وقتی که سنجش انجام گرفت هنگام استفاده ،نمونه با الگوی مرجع مقایسه میشود. در اینجا تعیین سطوح مناسب تفاوت مجاز (tolerance) مخصوصا برای سنجشهای رفتاری مهم است.
بیشتر سیستمهای زیست سنجی مخصوصا آنهایی که از مشخصات رفتاری استفاده میکنند، باید برای بروز رسانی الگوی مرجع تدارک دیده شده باشند. در حالت تشخیص صدا و امضا، معمولا یک فانکشن تطبیقی استفاده میشود که با هر بار سنجش توسط سیستم، بروز رسانی الگوی مرجع انجام میگیرد. برای مشخصاتی که تغییر کندتر است، سیستم میتواند درصد تطبیق یا تعداد دفعاتی که یک شخص پذیرفته نمیشود را اعلام کند و در مواقعی که لازم است، عمل ثبت مجددا انجام گیرد. ثبت تراکنش اغلب یک ویژگی مفید است و میتواند براحتی در یک سیستم بر پایه کارت هوشمند ایجاد گردد.
یک سیستم زیست سنجی شامل موارد زیر است:
· یک ابزار اندازه گیری ، که واسط کاربر را تشکیل میدهد. راحتی استفاده یک فاکتور مهم دیگر برای زیست سنجی است: ابزار باید مطابق با غریزه باشد و فضای کمی برای خطا ایجاد کند. و باید قابل استفاده برای دامنه وسیعی از مردم و بخصوص افراد ناتوان باشد.
· نرم افزار عامل، که شامل الگوریتمهای ریاضی است که پارامترهای سنجش شده را با الگوی مرجع مقایسه میکنند. جدیدترین الگوریتمها وابستگی کمی به مدلسازی آماری دارند و بیشتر بر پایه برنامه ریزی دینامیک، شبکه های عصبی و منطق فازی هستند که انعطاف پذیری را افزایش میدهد. لذا احتمال اینکه مثلا شخصی بخاطر لکه یا کثیفی جزیی پذیرفته نشود، کم است البته چنانچه بقیه الگو تطبیق دقیقی داشته باشند.
· سخت افزار و سیستمهای بیرونی: قابلیت استفاده، قابلیت اطمینان و هزینه سیستم اغلب حداقل به همان اندازه که به ابزار سنجش بستگی دارد، به سخت افزار بستگی دارد. بعضی سیستمها ( مانند تست اثرانگشت) فی نفسه برای استفاده در سیستمهای توزیع شده مناسب هستند، در حالیکه بقیه (مانند تشخیص صدا) برای سیستمهای متمرکز مناسب هستند.

هزینه ابزار زیست سنجی بسرعت در حال کاهش است. اکنون، برای ATMها و ابزار کنترل دسترسی مخصوصی مناسب هستند. هنوز یک افت هزینه دیگری لازم است تا اینکه زیست سنجی ها در خرید و فروش های خودکار و محیط های کنترل دسترسی مورد استفاده قرار بگیرد.

۱ Behavioral (خصوصیات رفتاری)
چندین تکنیک رفتاری برای تایید هویت وجود دارد که به اختصار به اهم آنها اشاره می کنیم.

۱-۱ تایید امضا
بررسی خودکار امضاء تعمیمی از یک پروسه آشناست. در حالیکه اپراتور انسانی شکل نهایی امضاء را بررسی میکند، بیشتر شکلهای خودکار تایید امضاء، تاکید بیشتری روی حرکتهای پروسه امضا کردن دارند. سرعت نسبی که خطها کشیده میشوند و فشار وارده، سیستم را قادر میسازد که سنجشهای انجام شده را بین امضاها حتی جایی که محیط کاملا متفاوت است, مقایسه کند و بیشتر تلاشها برای جعل امضا را با شکست مواجه کند.
الگوی مرجع امضا معمولا ۱ کیلو بایت است که این حجم کم دیتا این تکنیک را برای استفاده آنلاین یا بهمراه کارت هوشمند مناسب میسازد. یک فایده جانبی بیشتر سیستمهای تایید امضا این است که با ثبت امضاء بعنوان اثبات تراکنش صورت گرفته، باعث کم شدن سیستمهای برپایه کاغذ میشود و احتیاج به مستندسازی کاغذی را مرتفع میکند.

۲-۱ الگو و دینامیک تایپ کلید
روشی که یک نفر با صفحه کلید تایپ میکند با امضا کردن تشابهاتی دارد. تایپیستهای ماهر تقریبا خیلی زود از الگوهای تایپ کردنشان تشخیص داده میشوند. پیاده سازی های فعلی بدلیل مشکلات یکسان نبودن صفحه کلیدها و تاخیرهای نرم افزار سیستم به آزمایشگاه محدود هستند. از طرف دیگر، هزینه اضافی پایین و عملیات شفاف, این روش را به یک تکنیک بسیارجذاب برای کاربردهایی مثل محافظت کردن ازتعداد کمی از کاربرهای با الویت بالا در سیستم کامپیوتری، تبدیل میکند.

۳-۱ تشخیص صدا
سیستمهای تشخیص صدا به راحتی توسط مشتریها پذیرفته میشوند، اما متاسفانه هنوز به سطح کارایی که مورد نیاز بیشتر محیطهای تجاری هستند، نرسیده اند. استفاده از تشخیص صدا اجازه بررسی بیش از یک مورد را میدهد: سیستم میتواند تست کند که چه چیز گفته میشود بعلاوه اینکه چگونه گفته میشود. در بعضی از محیطها پیاده سازی این سیستم هزینه خیلی کمی دارد. تشخیص صدا شاخه ای از تکنولوژی پردازش صوت است که کاربردهای بسیار وسیعتری در زمینه های دیگر، بخصوص در سیستمهای تلفنی دیجیتالی و کنفرانس تصویری دارد. نکته جالب توجه اینست که مشخصاتی از صدا که توسط این سیستمها سنجیده میشود با آنهایی که یک انسان شنونده توجه میکند، تفاوت دارند، در حالیکه شخصی که با تقلید صدا میخواهد خود را جای شخص دیگر جا بزند، روی مشخصات انسانی تمرکز میکند.
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Astaraki تشكر كرده اند:
abana (۰۲-۴-۱۳۹۱), azar1 (۰۸-۶-۱۳۹۲), mosallase (۰۲-۲۲-۱۳۹۳), vahidkh (۱۲-۳-۱۳۹۴)

  #ADS
نشان دهنده تبلیغات
تبليغگر
 
 
 
تاريخ عضويت: -
محل سكونت: -
سن: 2010
پست ها: -
 

نشان دهنده تبلیغات is online  
قديمي ۰۶-۲۰-۱۳۸۸, ۰۷:۲۲ بعد از ظهر   #2 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Smile بیومتریک و تجهیزات مربوطه

بیومتریک و تجهیزات مربوطه- بخش دوم


۲- Physiometric (خصوصیات فیزیکی)
سنجش اعضا از قدیمی ترین روشهای تشخیص هویت است که با پیشرفت تکنولوژی به تنوع آن افزوده شده است.

۱-۲ اثر انگشت
این روش قدیمی ترین روش آزمایش تشخیص هویت از راه دور است. اگرچه قبلا اثر انگشت تنها در زمینه جرم قابل بحث بود، تحقیقات در بسیاری کشورها سطحی از پذیرش را نشان میدهد که به این روش اجازه استفاده در برنامه های عمومی را می دهد. سیستمها میتوانند جزئیاتی از اثر انگشت (نقاطی مانند تقاطعها یا کناره های برجستگیها) یا کل تصویر را بگیرند. الگوهای مرجع که برای حفظ این جزئیات بکار میرود در حدود ۱۰۰ بایت هستند که در مقایسه با تصویر کاملی که از اثر انگشت با حجم ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ بایت میباشد,بسیار کوچکتر هستند.



در برنامه های عمومی مشکلاتی در ثبات وجود دارد. بعضی کارگران و معتادان شدید به سیگار, اغلب انگشتانی دارند که تحلیل اثرانگشت آنان مشکل است. با این وجود، طرحهای بلند مدت و موفق زیادی در استفاده از اثر انگشت وجود داشته است.
در حال حاضر اثر انگشت خوانهای زیادی در دامنه وسیعی وجود دارند که به همراه بعضی کارتخوانهااستفاده میشوند. اگرچه در حال حاضر قیمت آنها چندان پایین نیست اما میزان عرضه آنان در فروشگاههای کامپیوتر عادی باعث افت سریع قیمت آنان خواهد شد.

۲-۲ هندسه دست
هندسه دست امتیاز بالایی در راحتی استفاده بدلیل بزرگ بودن کسب میکند و میتواند با استفاده از سیستم راهنما در جای ثابتی قرار بگیرد. دست توسط مجموعه ای برجستگیهای مشخص به موقعیت صحیح برای اسکن شدن هدایت میشود و تصویر توسط یک دوربین CCD گرفته میشود.الگوی مرجع میتواند از نظر حجم خیلی کوچک باشد. ( محصولی که بیشترین وسعت استفاده تجاری را در حال حاضر دارد تنها از ۹ بایت استفاده میکند). اگرچه تغییرات روزانه مانند کثیفی روی کارایی آن تاثیر ندارد اما سنجش میتواند بوسیله جراحت یا افزایش سن تاثیر بپذیرد و اگر الگو مرتبا نتواند بروز شود، عملیات ثبت مجدد در هر زمانی لازم است.



۳-۲ اسکن شبکیه
اسکنرهای شبکیه مشخصات الگوهای رگهای خونی روی شبکیه را با استفاده از لیزر مادون قرمز کم قدرت و دوربین میسنجند. در این روش، برای بدست آوردن یک تصویر متمرکز, چشم باید نزدیک دوربین قرار بگیرد. الگوهای مرجع بسیار کوچک هستند (۳۵ بایت در بیشتر سیستمهای تجاری معمول). تحقیقات پزشکی اخیر نشان داده است که مشخصات شبکیه برخلاف آنچه در گذشته تصور میشد، پایدار نیست و توسط بعضی بیماریها که حتی ممکن است خود شخص مطلع نباشد تغییر میکنند. بسیاری از افراد نگران قرار دادن چشم خود درتماس نزدیک با منبع نور هستند. به همین دلیل، این روش جای خود را به اسکن عنبیه داده است.

۴-۲ اسکن عنبیه
اسکنرهای عنبیه رگه‌های موجود در عنبیه چشم را می سنجند. این تکنیک بعنوان نتیجه ای از تعداد زیادی از ویژگیها، سطح بالایی از تفاوت را بوجود می آورد و نسبت به گذشت زمان پایداری بالایی دارد.
کاربر باید از فاصله ۳۰ سانتیمتری یا بیشتربرای چند ثانیه به دوربین نگاه کند. سیستم با عینک و لنزهای تماسی کاربران تطابق دارد، هرچند که سنسور باید طوری قرار بگیرد یا تغییر کند که برای کابران با قدهای متفاوت و آنهایی که روی صندلی چرخدار قرار دارند، مناسب باشد.
اسکن عنبیه از تمام مواردی که شرح آنها رفت، جدیدتر است.

سایر موارد
از نظر تئوری، هر بخش از ساختمان بدن انسان میتواند در زیست سنجی قابل استفاده قرار گیرد. اما طرحهای تجاری روی آنهایی تمرکز شده است که براحتی سنجیده میشوند و از طرف جامعه آسان تر پذیرفته میشوند. گاهی لازم است بررسی شود که سنجش برروی یک شخص زنده انجام میشود تا یک کپی. یک روش که مستقیما از خوصیات زنده استفاده میکند اسکن سیاهرگ است. موقعیت سیاهرگ از طریق جریان خون گرم سنجیده میشود.
تشخیصهای مربوط به صورت – تکنیکی که بیشتر توسط انسانها استفاده میشود- یک زیست سنجی قابل دوام است، مخصوصا جایی که دوربینها از قبل استفاده میشوند و جایی که بررسی کلی، همه آن چیزی است که مورد نیاز است. ویژگیهای مشخص یا نقاط برجسته سنجیده برای ایجاد الگوی مرجع استفاده میشوند.
آخرین زیست سنجی مربوط به تحلیل DNA است. بهر حال، با اطمینان میتوان گفت که هنوز خیلی سال مانده است تا این روش در بررسی هویت در فروشگاههای عادی یا هنگام سوار شدن به اتوبوس مورد استفاده قرار گیرد.

زیست سنجی و کارتها
بعضی تکنیکهای شناسایی، مشخصا کلمات عبور و PINها، استثنائا برای پیاده سازی در سیستم توزیع شده مناسب شده اند. آنها کمترین حجم ذخیره سازی و پردازش را دارند، اما همچنان که دیدیم، بعنوان ابزار چندان امنی شناخته نمیشوند.
بهرحال احتیاجات فضای ذخیره سازی یک عامل محدودکننده است. بیشتر الگوهای مرجع به ۴۰ تا ۱۵۰۰ بایت برای ذخیره شدن احتیاج دارند. الگوهای مرجع کوچکتر میتوانند روی کارتهای مغناطیسی یا بارکدها ذخیره شوند. برای الگوهای بزرگتر می توان از بارکدهای دوبعدی یا هلوگرام ها استفاده کرد، اما راضی کننده ترین پاسخ در تقریبا هر جایی که ذخیره امن مورد نیاز است، استفاده از کارت هوشمند است.
کارتها ابزار مناسبی برای ترکیب زیست سنجی ها هستند. اگر دو یا سه عامل زیست سنجی روی کارت ذخیره شوند، اشتباهات در عدم تایید افراد ذیحق به حداقل میرسد. یا همان کارت میتواند در محیطهای متفاوت مورد استفاده قرار گیرد: تشخیص صدا برای سیستم تلفن، اثرانگشت برای کار با کامپیوتر یا ATM ، و یک PIN برای خرید و فروش. استفاده از چنین زیست سنجیهای لایه بندی شده ای امروزه در حال آغاز در کاربردهای تجاری هستند.
مرجع:
“Smart Card Security and Applications”, Mike Hendry , 2
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Astaraki تشكر كرده اند:
azar1 (۰۸-۶-۱۳۹۲), khabar22 (۰۱-۷-۱۳۹۲), vahidkh (۱۲-۳-۱۳۹۴)
قديمي ۰۶-۲۰-۱۳۸۸, ۰۷:۲۴ بعد از ظهر   #3 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Cool کارت شناسائی بيومتريک

کارت شناسائی بيومتريک
امروزه از کارت های شناسائی در ابعاد گسترده و به منظور اهداف مختلفی استفاده می گردد. تشخيص سن افراد ، شناسائی افراد برای اعطای مجوز دستيابی به مراکز داده و يا ارائه خدماتی خاص متناسب با سطح دستيابی تعريف شده به افراد ، نمونه هائی از کاربرد کارت های شناسائی است . هر سازمان و يا موسسه برای ارائه خدمات خاص خود تابع مجموعه سياست هائی بوده که برای ارائه آنان نيازمند اطمينان از رعايت سياست های اعلام شده توسط افراد متقاضی می باشد. با استفاده از کارت شناسائی ، هويت افراد بررسی و پس از تائيد ، امکان ارائه خدمات به آنان فراهم می گردد. بديهی است در صورت جعل کارت های شناسائی ،زمينه استفاده از آنان به منظور انجام عمليات مخرب و خلاف قانون فراهم می گردد.در اين راستا لازم است ، مراکز صادر کننده کارت شناسائی بر اساس يک فرآيند معتبر اقدام به صدور کارت شناسائی نموده و در ادامه از مکانيزم های ساده برای بررسی صحت اطلاعات موجود بر روی کارت استفاده نمايند.
همزمان با تحولات جهانی در عرصه امنيت اطلاعات و فضای جديدی که اينترنت فراروی مراکز ارائه دهنده خدمات گشوده است ، ضرورت استفاده از کارت های شناسائی هوشمند ، بيش از گذشته احساس می شود . در اين نوع کارت ها ، اطلاعات مربوط به صاحب کارت بر اساس يک مدل رمزنگاری ، رمز شده و با استفاده از مکانيزم های خاصی بر روی کارت ذخيره می گردد . با توجه به تجارب موجود در زمينه شناسائی افراد بر اساس امضای ديجيتالی ، سعی شده است که در رويکرد فوق از تجارب فوق استفاده شده و با تلفيق آنان با پارامترهای بيومتريک ، کارت های شناسائی هوشمند ايجاد گردد .
در سيزدهمين کنفرانس RSA که اخيرا" با حضور شرکت های فعال در زمينه امنيت اطلاعات برگزار شده است ، مايکروسافت سيستم کارت شناسائی بيومتريک را که ماحصل تلاش محققين مرکز تحقيقات اين شرکت می باشد را معرفی نموده است .کارت های شناسائی بيومتريک بر اساس يک فرآيند خاص ايجاد و بر روی آنان اطلاعات دارنده کارت به صورت رمز شده ( استفاده از مدل رمزنگاری کليد عمومی که از آن به منظور ايجاد امضای ديجيتالی استفاده می گردد) ، ذخيره می گردد. اين نوع کارت ها با استفاده از سخت افزارهای ارزان قيمت و کاغذ معمولی تهيه و بکارگيری آنان نيز ساده می باشد .



مزايای کارت های شناسائی بيومتريک

اطلاعات بر روی کارت های شناسائی بصورت ديجيتال و با استفاده از مدل رمزنگاری کليد عمومی RSA ، رمز و در يک کد ميله ای ( Bar code ) ، ذخيره می گردد. در زمان بررسی کارت شناسائی ، پيوستگی و صحت اطلاعات موجود بر روی کارت بر اساس محتوی کدميله ای بررسی خواهد شد .

کارت های شناسائی بيومتريک می توانند بر روی رسانه های فيزيکی نظير کاغذ معمولی و يا پلاستيک ، چاپ گردند. در اين راستا به ويژگی و يا پتناسيل های اضافه ای نياز نبوده و قيمت آنان مقرون به صرفه خواهد بود.

بررسی پيوستگی و صحت اطلاعات موجود بر روی کارت شناسائی با استفاده از يک نرم افزار خاص و يک دستگاه اسکنر انجام خواهد شد. برای تطبيق تصوير موجود بر روی کارت با شخص ارائه دهنده کارت ، تمهيدات خاصی پيش بينی شده است.

در سيستم ارائه شده توسط مايکروسافت برای تشخيص هويت افراد و دارندگان کارت های شناسائی نيازمند استفاده از ساير منابع اطلاعاتی نظير بانک ها ی اطلاعاتی نخواهد بود.تمامی اطلاعات مورد نياز به منظور بررسی هويت و شناسائی کارت بر روی خود کارت موجود می باشد . خوشبختانه ، اطلاعات موجود بر روی کارت نمی تواند توسط مرکز صادرکننده تغيير داده شود ، مگر اينکه مجددا" يک کارت شناسائی جديد صادر گردد .

از کارت های شناسائی بيومتريک می توان به عنوان مکمل در کنار ساير سيستم های موجود نيز استفاده نمود(در مواردی که يک سازمان به سطح بالاتری از حفاظت نياز داشته باشد ) . کارت های فوق ، قادر به حمايت و ارتباط با ساير داده های بيومتريک نظير " اثرانگشت " و يا " پويش چشم " ،بوده و می توان از آنان به منظور درج ساير اطلاعات بيومتريک نيز استفاده نمود .

کارت های شناسائی بيومتريک چگونه کار می کنند ؟
سيستم کارت شناسائی بيومتريک ارائه شده توسط مايکروسافت دارای دو فرآيند مختلف برای ايجاد و بررسی ، می باشد. در ادامه به بررسی هر يک از فرآيندهای فوق ، خواهيم پرداخت .

فرآيند ايجاد کارت شناسائی بيومتريک
برای ايجاد يک کارت شناسائی ، نرم افزار مربوطه نيازمند يک عکس و برخی اطلاعات پايه در رابطه با فرد نظير نام و تاريخ تولد، است. اطلاعات فوق ، توسط نرم افزار و به منظور ايجاد يک امضای ديجيتالی به شکل يک کد ميله ای ، پردازش و در نهايت کد ميله ای بر روی کارت شناسائی ، چاپ می گردد. در صورتی که هر يک از اطلاعات موجود بر روی کارت تغيير يايند ، اطلاعات تغيير يافته با امضای ديجيتالی مطابقت پيدا نکرده و اعتبار کارت شناسائی تائيد نخواهد گرديد.
يک کارت شناسائی بيومتريک دارای اطلاعات زير است :

عکس صاحب کارت شناسائی

اطلاعات متنی ( Texttual ) در رابطه با دارنده کارت که نوع آنان بستگی به نوع کارت شناسائی دارد . مثلا" در يک گواهينامه رانندگی ، اطلاعاتی نظير نام ، نام خانوادگی ، تاريخ تولد ، ويژگی های فيزيکی دارنده کارت نظير قد ، رنگ مو و چشم ، ذخيره می گردد .

برخی اطلاعات متنی در رابطه با مرکز صادر کننده کارت شناسائی که دارای مجوز انجام اين کار می باشد .

پس از تغذيه اطلاعات فوق به سيستم ، نرم افزار ايجاد کارت شناسائی بيومتريک عمليات زير را انجام خواهد داد :

ايجاد يک مقدار Hash رمزنگاری شده از اطلاعات متنی با استفاده از الگوريتم های استانداردی نظير SHA1

فشرده سازی ويژگی های تصوير با توجه به عکس موجود بر روی کارت ( پارامترهائی که بر اساس آن منحصربفرد بودن عکس تضمين گردد )

تائيد ديجيتالی Hash و ويژگی های فشرده شده مربوط به تصوير با استفاده از کليد خصوصی مرکز صادرکننده کارت شناسائی

ايجاد يک کد ميله ای که شامل اطلاعات مرحله قبل است .

چاپ تصوير ، اطلاعات متنی و کد ميله ای بر روی کارت شناسائی

شکل زير مراحل ايجاد يک کارت شناسائی بيومتريک را نشان می دهد :



بررسی صحت کارت شناسائی بيومتريک
برای بررسی کارت شناسائی بيومتريک ، کارت از طريق اسکنر متصل شده به کامپيوتر که بر روی آن نرم افزار کارت شناسائی بيومتريک مايکروسافت نصب شده است ، اسکن ودر ادامه نرم افزار مربوطه مراحل زير را به منظور تائيد کارت شناسائی انجام خواهد داد :

پويش ( اسکن ) ، سه عنصر تصوير ، متن و کد ميله ای موجود بر روی کارت شناسائی

ايجاد مقدار Hash بر اساس اطلاعات متنی موجود بر روی کارت

بررسی امضای ديجيتال در کد ميله ای با استفاده از کليد عمومی صادر کننده کارت شناسائی

شکل زير مراحل بررسی يک کارت شناسائی بيومتريک را نشان می دهد :





منبع : سايت مايکروسافت
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Astaraki تشكر كرده اند:
azar1 (۰۸-۶-۱۳۹۲), khabar22 (۰۱-۷-۱۳۹۲), vahidkh (۱۲-۳-۱۳۹۴)
قديمي ۰۶-۲۰-۱۳۸۸, ۰۷:۳۵ بعد از ظهر   #4 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Cool بیومتریک، فناوری در خدمت امنیت

امروزه پیشرفت علم و فناوری چنان سرعت و شتاب فزاینده ای به خود گرفته است که دیگر به سادگی نمی توان بر زمان دقیق پایان یک عصر و آغاز یک دوره جدید اتفاق نظر داشت. پدیده های جدید پی در پی در حال ظهورند و هر یک به شدت بر ساختارهای فرهنگی، اجتماعی، جغرافیایی و سیاسی زندگی انسانها تاثیر می گذارند و به علت گستردگی این تاثیر و عمق نفوذ آن و تفاوت کشورهای مختلف در میزان توجه و اهتمام به هر مورد، شکاف میان کشورهای فقیر و غنی از هر لحاظ از جمله علمی، صنعتی و اقتصادی روز به روز در حال افزایش است.

از جمله این پدیده ها می توان فناوری بیومتریک را نام برد که اگرچه از تخصصهایی سود می جوید که هر یک از آنها سابقه ی دیرینه در علم و صنعت دارند ولی دارای تعاریف، مفاهیم و کاربست های نو و جدیدی است. این فناوری که در واقع روشهای تعیین یا تایید هویت افراد به صورت خودکار، طبق شناسه های فیزیولوژیکی یا رفتاری است در سالهای گذشته، بیشتر در فیلم های سینمایی به عنوان یک فناوری پیشرفته علمی- تخیلی نمود داشته است و در عین حال در تعدادی از مراکز حساس که نیازمند به ضریب امنیتی بالایی بوده اند نیز بکار گرفته شده است. پیچیدگی سخت افزاری و نرم افزاری سامانه‌ ها و قلت کاربرد آنها، هزینه¬های ساخت و راه¬اندازی گزافی را به مجریان چنین طرحهایی تحمیل می کرده است.

روشهای تأیید هویت موجود با سه فاکتور تقسیم بندی می شوند:

1- چیزهایی که کاربران می دانند( برای مثال رمز عبور،PIN)

2- چیزهایی که کاربران به همراه دارند (کارتهای خود پرداز، کارتهای هوشمند)

3- چیزهایی مربوط به خود کاربران (بیومتریکها شامل:اثر انگشت، الگوی شبکیه، عنبیه و...)

دسته سوم (بیومتریکها) امنترین و سهل الوصولترین فاکتور تأیید هویت در دنیای اطلاعات و ارتباطات می باشند.

بیومتریک به روشهای خودکار تشخیص یا تایید هویت یک شخص زنده از طریق اندازه گیری مشخصه های فیزیولوژیکی یا رفتاری وی اطلاق می¬شود. بدین ترتیب بیومتریک یک مجموعه فناوری محسوب می گردد. واژه ی بیومتریک می تواند بصورت اسم بکار رود که در این صورت اشاره به یک فناوری منفرد و خاص دارد: "اسکن اثر انگشت متداولترین بیومتریک است" . این واژه را می توان بصورت صفت نیز بکاربرد و بدین ترتیب بین "مشخصه های بیومتریکی" مانند الگوی عنبیه و یا "سامانه های بیومتریکی" مانند سامانه های عنبیه گاری و سایر مشخصه های انسانی و سامانه های موجود تمایز قائل شد.

همچنان که در تعریف فوق ذکر شد، برخی از مشخصه های بیومتریکی افراد، فیزیولوژیکی و برخی نیز رفتاری هستند. اثرانگشت، الگوي عنبيه، الگوي خونی یا حرارتی صورت و یا الگوی فیزیکی چهره، الگوی عروق خونی شبکیه چشم، DNA ، هندسه دست و یا الگوی خطوط کف دست از جمله مثالهای مشخصه های فیزیولوژیکی و در عین حال صدا و نحوه مکالمه، نحوه امضاء ، نحوه تایپ عبارات و نحوه راه رفتن از جمله مثالهای مشخصه های رفتاری محسوب می گردند. لازم به ذکر است که این الگوها در افراد مختلف، حتی در دوقلوها، متمایز و منحصرد به فرد هستند و بدین ترتیب می توان با بکارگیری سخت افزار و نرم افزار مناسب، از آنها جهت تعیین یا تایید هویت افراد بصورت کاملاً خودکار با حداکثر سرعت و دقت لازم و با حداقل خطای ممکن بهره جست.

در سالهای اخیر به لحاظ پیشرفتهای قابل توجه در صنایع رایانه و ارتباطات این فرصت فراهم شده است تا فناوری بیومتریک فعلیت بیشتری یابد.

واقعه عملیات تروریستی در یازدهم سپتامبر 2001 در امریکا، افزایش روزافزون چالشهای امنیتی و تهدیدات تروریستی پس از این حادثه باعث گردید تا ایالات متحده امریکا یک تجدید نظر کلی در سامانه ی کنترل مرزی خود بنماید تا سرعت، سهولت و امنیت بالاتری را در مبادی کنترل مرزی خود در فرودگاه ها و کلیه ی پایانه های زمینی، هوایی و دریایی فراهم آورد و دولتهای اروپایی نیز توجه و اهتمام بیشتری به راههای افزایش ایمنی وتضمین امنیت داخلی خود بنمایند. در کنار آنها، کشورهای آسیایی هم برنامه ریزی جهت ایجادزیرساختهای لازم و نیز اجرای پروژه های آزمایشی و عملیاتی کاربست این فناوری را در سامانه های امنیتی خود آغاز کرده اند. ژاپن، چین، روسیه، مالزی، تایلند، امارات متحده عربی نمونه هایی از این دست می باشند.

کاربردهای متنوع این فناوری که در ادامه به آن اشاره خواهد شد باعث شده نه تنها بخشهای امنیتی بلکه سایر نهادهای دولتی و غیردولتی هم به استفاده از این فناوری راغب شوند. بی شک ایجاد و تشکیل بانکهای اطلاعاتی بیومتریکی ملی در هر کشوری جدا از مزایای امنیتی آن امکانات بسیاری را در اختیار دولتها قرار خواهد داد. بعلاوه تشکیل بانکهای اطلاعات بیومتریک مدنی توسط سازمانها و موسسات خدماتی می تواند بسیاری از چالشهای حال حاضر در عرصه ارائه خدمات عمومی، مدیریت بحرانها، تجارت الکترونیک، بهداشت و سلامت و... را مرتفع نماید. بدین ترتیب این فرصت برای بخش خصوصی فراهم گردید تا در عین صرف بودجه های گزاف برای تحقیق و توسعه با هدف بهبود تکنیکها و سامانه‌های موجود، به افزایش تولید و کاهش قیمت ها مبادرت ورزند. کاهش قیمت، تشکیل و افزایش یک روند رقابت جهانی؛ به کاربست بیشتر و در نتیجه به کاهش بیش از پیش قیمت ها انجامید تا جائیکه در کمتر از پنج سال هزینه برخی سامانه‌ ها از چند صد هزار دلار به چند هزار دلار یا کمتر رسیده است. این امر باعث گردیده است تا کلیه ی کاربران بالقوه ی فناوری بیومتریک نه تنها در حد سازمانهای بزرگی همچون وزارتخانه ها، بانکها و دانشگاهها بلکه حتی در حد سازمانهای کوچک، مدارس، سوپرمارکتها و ایستگاههای پمپ بنزین به کاربست آن مبادرت ورزیده و از مزایای گسترده و غیرقابل چشمپوشی بیومتریک بهره مند گردند.

در بحث سیاستگذاری کلان جهت توسعه کاربرد بیومتریک در سطح ملی با توجه به گستردگی کاربردها، فناوریها و نهادهای مرتبط با موضوع، الگوی منتخب اغلب کشورهای پیشرو در این حوزه تأسیس تشکلهای دولتی و غیر دولتی با حضور بازیگران مختلف در این عرصه در داخل کشور و مشارکت در کارگروههای بین المللی جهت هماهنگیهای فنی و کاربری بوده است. انجمن بیومتریک اتحادیه اروپا، کنسرسیوم بیومتریک ایالات متحده، ستاد توسعه بیومتریک آلمان، هلند، ژاپن و کارگروه تخصصی انگلستان- ژاپن و کارگروه کشورهای آسه آن نمونه هایی از این دست می باشد.

انواع بيومتريکها

- بیومتریکهای فیزیولوژیکی

عنبیه نگاری : در عنبیه نگاری از الگوي پيچيده و منحصر بفرد عنبیه که حتی در چشمان راست و چپ یک انسان هم متفاوت هستند، تصویربرداری می شود. ادعا می شود خطای تشخیص این سامانه ها در حد یک در چند ده میلیون است. کپي برداري مصنوعي از عنبيه بخاطر ويژگيـها و تعداد خصوصيات قابل سنجش آن غير ممکن است. اسکن نمودن عنبیه توسط دوربينهاي مادون قرمز و یا دوربین های تصویربرداری صورت میگیرد.

شبکیه نگاری : هر شبکيه هم مانند عنبيه داراي الگوي منحصربفردی است که در سامانه‌ های شبکیه گاری توسط یک پرتو نوری اسکن می شود. از این سامانه ها در کاربردهای بسیار امنیتی و حساس استفاده می شود. البته استفاده از این سامانه ها به نسبت دیگر بیومتریکها مشکل است.

انگشت نگاری : در انگشت نگاری تصویر خطوط و شیارهای نوک انگشتان با تکنولوژی های مختلفی از جمله نوري، سيليکني، اولتراسوند، حرارتي و فشاري اسکن می گردد. استفاده از اثرانگشت بخاطر اجبار قانوني در مقاصد شناسايي از ديرباز، تقريباً در همه جا پذيرفته شده است تا جائيکه اين فناوري از حالت اجبار قانوني به يک ابزار مدني ونيز داراي قالب تجاري و سهم بازار بالا، تبديل شده است و در محدوده وسيعي از کاربردها استفاده می‌شود.

چهره نگاری : سامانه‌ های چهره نگاری از ويژگيهاي متمايز کننده چهره استفاده می نمایند. اين سيستمها داراي دو گونه اصلي تصوير برداري ويديويي و حرارتي هستند که نوع اول بسيار رايجتر و کاربردي تر است. اساس کار سيستمهاي مبتني بر تصوير برداري ويديويي بر نگاشت نقاط کليدي چهره از قبيل مکان چشمها، دهان و سوراخهاي بيني استوار است. اجزا سيستم مي تواند فقط يک نرم افزار باشد که تصاوير دريافتي از دوربينهاي مداربسته تلويزيوني(CCTV) راپردازش مي کند؛ يا يک سيستم کامل شامل دوربينها، ايستگاههاي کاري و پردازشگر نهايي باشد.

دست نگاری : برخی از سامانه‌های بیومتریکی نیز مبتنی بر اسکن دست می باشند. این اسکن میتواند خطوط کف دست، عروق خونی پشت دست و یا هندسه دست را شامل گردد. در مورد اخیر از تصاوير3 بعدي دست و اندازه گيري پهنا، عرض و طول انگشتان و بند انگشتان استفاده مي شود به اين ترتيب که کاربر دست خود را در فضاي مشخص شده قرار مي دهد و دوربين از بالا و کنار با تهيه تصاوير لازم اطلاعات خواسته شده را دريافت مي کند. برخلاف تصور اولیه، این سامانه‌ از ساختاريافته ترين تکنولوژيهاي تجاري روز به شمار مي رود و از صحت عملکرد بالایی برخوردار است.

صوت نگاری : اين بيومتريک مبتني بر خصوصيات صداي کاربران عمل مي کند که در واقع يک تکنيک هيبريدي متشکل از خصوصيات فيزيولوژيکي و رفتاري- رواني است و بيشتر در کاربردهاي 1:1 استفاده مي شود و مخصوصاً در سيستمهاي تلفن مبنا که در آن شناسايي از راه دور ميسر مي شود، بسيار مناسب است. استفاده از اين فناوري بسيار آسان است و نياز به آموزش زيادي ندارد.

-بیومتریکهای رفتاري

امضا نگاری : تحليل چگونگي امضا کردن يک شخص که اغلب از آن بعنوان تشخيص امضای ديناميکي ياد مي¬شود، مهمترين بيومتريکهاي رفتاريست. شکل استاتيکي تکميل امضا ،زماني که براي امضا کردن مصرف مي¬شود، سرعت، شتاب، زاويه قلم، فشار وارده بر قلم و کاغذ، تعداد دفعاتي که قلم از روي کاغذ برداشته می‌شود، از پارامترهاي اصلي تحليل امضا می‌باشد. چون این روش برپايه استاتيک امضا عمل نمي¬کند، جعل امضا را دشوار مي¬سازد. ماهیت غیر تهاجمی دارد و کاربر احساس مزاحمتي از جانب سيستم نمی کند. بعلاوه کاربران می توانند امضای خود را عوض کنند.

با توجه به گستردگی کاربردها، فناوریها و نهادهای مرتبط با موضوع، الگوی منتخب اغلب کشورهای پیشرو در این حوزه تأسیس تشکلهای دولتی و غیر دولتی با حضور بازیگران مختلف در این عرصه در داخل کشور و مشارکت در کارگروههای بین المللی جهت هماهنگیهای فنی و کاربری بوده است.

امضا مي تواند توسط قلمها يا صفحات مخصوص يا هر دو آنها ثبت شود. امروزه حتي از تکنيکهاي انتشار صوت امضا کردن که هنگام امضا زدن روي کاغذ توليد ميشود استفاده مي کنند.

نحوه ی تايپ کردن : اين فناوری برپايه ی تمايز نحوه تايپ کردن افراد، توسعه يافته است. به اين ترتيب که پارامترهايي از قبيل مدت زماني که کليد فشرده می‌شود، سرعت تايپ و... از الگوي تايپ استخراج مي شود. در گذشته بنياد ملي علوم واداره ملي استانداردهاي ايالات متحده در اين مورد مطالعاتي داشتند و اخيراً تلاشهاي بيشتري از جانب کمپانيها و مؤسسات مطالعاتي مختلف در حال انجام است. مشکل اساسي اين تکنولوژي تفاوت در صفحه کليدها بود که در ويرايشهاي جديد آن اين مشکل برطرف شده است. این روش قابل ترکیب با دیگر روشهای شناسایی می باشد و نیز می توان به دلخواه رمز عبور را تغییر داد. البته این فناوری هنوز در مرحله ی آزمایشگاهی قرار دارد.

سایر بيومتريکها : پارامترهاي ديگري هم اخيراً مورد استفاده قرار گرفته است که به علل مختلف هنوز کاربرد وسيعي ندارند. از جمله مي توان به بيومتريکهاي نظير DNA، نحوه راه رفتن، الگوي رگهاي پشت دست، خطوط کف دست، شکل گوش، بوي بدن و الگوي بافتهاي زير پوستي دست اشاره کرد

راه حل نهايي جهت فايق آمدن بر مشکلاتي که بعضاً هر فناوري بيومتريکي بهمراه دارد استفاده همزمان از چند بيومتريک مختلف در يک سيستم می‌باشد. به اين روش اصطلاحاً سيستم چند لايه گفته می‌شود.

کاربردهای بیومتریک



کاربردهای گوناگونی برای سامانه های بیومتریکی در حوزه های گوناگون متصور است. در این میان کاربردهای زیر براي بیومتريکها قابل ذکر است:

1- شناسايي مجرمان: انگشت نگاری جز متداولترین فناوریهای بیومتریکی مورد استفاده در این حوزه می باشد. مراجع قضایی تقریباً در تمام جهان اثرانگشت را بعنوان یک مدرک مستند در مباحث جرم شناسی به رسمیت می شناسند. همانطور که قبلاً اشاره شد، بانک داده¬های یکپارچهAFIS ،FBI که بهIAFIS مشهور است، هم اکنون دارای40 میلیون ثبت 10 انگشتی است که روزانه هزاران جستجو جهت شناسایی مجرمان، در آن انجام می شود. این بانک داده با دیگر بانکهای اطلاعاتی موجود در سامانه‌های نظارتی و پیگردی امریکا در ارتباط است. همچنین اخیراً اطلاعات این بانک با اطلاعات بانک اطلاعات بیومتریکی اسکاتلندیارد انگلستان هم به اشتراک گذاشته شده تا امکان استفاده همزمان از اطلاعات این منابع میسر شود.

2- تجارت الکترونيک/ تلفني، خرده فروشي/ خودپردازها/ پايانه هاي فروش : تراکنشهای نالی و اعتباری، تأیید هویت مشتریان و دسترسی به حسابها یا صندوق امانات و... از جمله مهترین کاربردهای بیومتریک در این حوزه بشمار می رود که تا کنون مجموعه ی متنوعی از بیومتریکهای مختلف برای این منظور استفاده شده است. بخشی از این کاربردها ممکن است حفاظتهای داخلی یا زیرساختی از قبیل کنترل دسترسی به اماکن امنیتی یا شبکه های رایانه ای برای جابجایی سرمایه های الکترونیکی باشد. کاربرد گسترده تر شاید حفاظت از اسرار و هویت افراد باشد. به ویژه اولین کاربردی که به ذهن خطور می کند، حفاظت ازATMها، کارتهای اعتباری و چکها، با شناسه های بیومتریکی می باشد. امروزه کارتهایATM با رمزهای عبور حفاظت می¬شوندکه چالشهای امنیتی و کاربری فراوانی را در پی داشته است. در این شرایط فناوری بیومتریکی رفته رفته جایگزین رمزهای عبور می گردد. در ژاپن رگ نگاری کف دست، در کانادا، عنبیه نگاری در امریکا و اروپا انگشت نگاری و چهره نگاری پرکاربردترین بیومتریکها در حوزه ی E-Bankingو E-Commerce محسوب می¬شود.

3- دسترسي به رایانه های شخصی/ شبکه : انگشت نگاری پرکاربردترین بیومتریک در این حوزه است. اخیراً مایکروسافت سیستم عامل خود را مجهز به رابط برنامه کاربردی بیومتریک کرده است. لپ تاپ های جدید آی بی ام هم مجهز به حسگر انگشت نگاری شده اند.

4- دسترسي فيزيکي/ زماني و حضور : نسل جدید سامانه های ساعت زنی و حضور و غیاب هم از جمله تجهیزاتی است که به فناوری بیومتریک مجهز شده است. انگشت نگاری، دست نگاری و چهره نگاری از جمله ی پرکاربردترین بیومتریکها در این بخش می باشد. این سامانه ها در سالهای اخیر رواج زیادی پیدا کرده اند و اخیراً در کشور خودمان هم نمونه های مختلف آن ارائه شده است.

5- شناسايي شهروندان: طیف وسیعی از بیومتریکها در کاربردهای گوناگون شناسایی شهروندان مورد استفاده قرار می گیرد که انگشت¬نگاری در صدر قرار دارد.

6- نظارت: با توجه به ماهیت کاربری نامحسوس چهره نگاری، این فناوری کارکرد فوق العاده ای در نظارت محسوس و نامحسوس دارد. بسیاری از خیابانهای ناامن شهر لندن هم اکنون به دوربینهای مدار بسته ای مجهز شده است که امکان تشخیص هویت افراد سابقه دار یا تحت پیگرد توسط آنها به راحتی ممکن شده است. همانطور که در جریان شناسایی عاملین بمبگذاری های سال گذشته از این فناوری استفاده شد.

راه حل نهايي جهت فايق آمدن بر مشکلاتي که بعضاً هر فناوري بيومتريکي بهمراه دارد استفاده همزمان از چند بيومتريک مختلف در يک سيستم می‌باشد.

مزايا ی استفاده از فناوری بیومتریک




بيومتريکها بسته به نوع کاربردشان در امور امنيتي و کنترلي نسبت به اسلاف خويش (PIN کدها،کارتهاي شناسايي، علامتها و...) مزيتهاي فراواني دارند که در زير به مهمترين آنها اشاره می‌شود:

1. افزايش ايمني: PIN ها و رمزهاي عبور به سادگي حدس زده می‌شوند يا قابل شکستن هستند. ابزار همراه مثل کليدها، نشانها و کارتها قابل سرقت هستند. بسياري از کاربران اعداد يا کلمات واضح و قابل حدسي به عنوان رمز عبور انتخاب مي کنند. مخصوصاً وقتي تعداد پسوردهاي مورد استفاده زياد باشد بعلت مشکل بودن بخاطر سپاري، ساده انتخاب می‌شوند يا در جايي دم دست نوشته می‌شوند. در مقابل بيومتريکها قابل سرقت يا فراموشي نيستند. نياز به نگهداري خاصي ندارند.

2. افزايش راحتي: دلايل بالا خود گواهي بر سهولت استفاده از بيومتريکها بجاي ابزار رايج فعلي می‌باشد با استفاده از تکنولوژيهاي بيومتريکي سرعت دستيابي به منابع مورد نظر افزايش مي يابد. هزينه نگهداري از سيستمها و مسايل امنيتي مربوطه کاهش چشمگيري مي يابد.

3. جلوگيري از تقلب: در موارد استفاده از منافع عمومي، ورود به مراکز امنيتي، کاربردهاي روزانه، انجام امور مالي و... بيومتريکها مانع تقلب افراد سودجو می‌شود.

4. تشخيص مظنونين: با استفاده از بيومتريکها هويت واقعي افراد آشکار می‌شود يکي از مهمترين دلايل گسترش استفاده از اين تکنولوژيها مبارزه با تروريسم، مهاجرتهاي غير قانوني، فرار از قانون و... می‌باشد.

کاستی های فناوری بیومتریک:

در مقابل انتقاداتي هم به استفاده از بيومتريکها وارد است. در طرحهاي عمومي که تمامي شهروندان جامعه ملزم به ارائه اطلاعات بيومتريکي خود هستند؛گروههاي فعال حامي آزاديهاي اجتماعي وجود اين سيستمها را نافي آزادي انساني مي دانند و معتقدند اين تکنولوژي در کشورهاي مورد استفاده نتوانسته مانع تروريسم شود. در بسياري از متوني که در اين باره نوشته شده است از بيومتريک بعنوان Big Brother ياد مي شود.

گذشته از اينها هريک از سيستمهاي بيومتريکي از ثبت اطلاعات بعضي افراد به علل مختلف (جراحت يا معلوليت، عدم اطلاعات متمايز کننده کامل)يا بعلت حساسيت بعضي سيستمها به شرايط محيطي از ثبت کامل همه داده ها عاجزند.

مجموعه ی موارد مذکور موفقیت و مقبولیت عمومی کاربست فناوریهای نوین و چند وجهی از این دست را مستلزم تحلیل و کاوش جدی متخصصان، مسئولان و دست اندرکاران امر و همفکری و هم افزایی بین کارشناسان و خبرگان بین رشته ای فنی ، مهندسی، اقتصادی و علوم اجتماعی می نماید

چشم انداز فعالیت در زمینه فناوری بیومتریک:




پیش بینی ها از رشد هزار درصدی کاربرد این فناوری در آینده نزدیک حکایت دارد. همچنین طبق برآوردهای اقتصادی درآمد بازار فناوری بیومتریک در بازه ی زمانی 2003 تا 2008 حدود 650 درصد رشد می کند که نوید بخش رونق و همه گیری استفاده از انواع این فناوری در کاربردهای گوناگون می باشد.

با همه اینها در بحث توسعه ی کاربری این فناوری مسایلی وجود دارد که در جای خود چالش برانگیز و در خور تأمل است. میزان تطبیق این فناوری با زیرساختها و سامانه های فناوری اطلاعات ( شبکه، کارت هوشمند، سامانه های مدیریت سازمانی و...) نگرانیهای مربوط به سامانه های امنیتی و چالشها و تبعات اجتماعی و حقوقی از جمله مهمترین مسایلی است که می بایست از سوی کاربران، مجریان و برنامه ریزان این حوزه مورد اهتمام و توجه ویژه قرار گیرد.

باید توجه کرد که در حوزه ی هویت سنجی همواره یک مصالحه بین افزایش امنیت و تحدید حریم خصوصی و آزادیهای فردی وجود دارد. طراحی و اجرای صحیح برنامه های کسب آمادگی پذیرش یک فناوری جدید و فرهنگ سازی کاربرد آن قبل از اجرای پروژه ها و نیز برنامه های حین کاربرد از جمله موارد ضروری جهت از بین بردن این تصور بشمار می رود.

در همین راستا مدیران و برنامه ریزان دولتی، سازمانهای مرتبط و همچنین کاربران عمده این فناوری باید به سؤالاتی از این دست بطور شفاف پاسخ دهند که جهت اجرای بهینه ی برنامه های مبتنی بر فناوری بیومتریک شایسته تأمل و ارزیابی هستند.:

بهترین سامانه ی بیومتریکی برای یک کاربرد خاص چگونه باید انتخاب شود؟

چه روشی برای پیاده سازی این فناوری با توجه به نیازها و امکانات موجود مناسب می باشد؟

و چه نوع طراحی مطلوب سامانه ی موردنظر ( بانک اطلاعاتی داده ها، نحوه ی دریافت و ذخیره سازی اطلاعات، نوع تبادل اطلاعات در سامانه، وضعیت امنیت اطلاعات، نحوه شناسایی و...) است؟

نگرانی اصلی کاربست فناوری بیومتریک در حوزه حریم خصوصی افراد چیست؟

چه بیومتریکهایی نیاز به حفاظت بیشتری در برابر تعرض به حریم خصوصی افراد دارد؟

احتمال استفاده غیر مجاز از چه بیومتریکهایی بیشتر است؟

چه حفاظتهایی باید برای اطمینان از عدم استفاده غیرمجاز از بیومتریکها بکار رود؟

پاسخگویی به این قبیل سؤالات باعث اطمینان یافتن از طراحی و کاربست سامانه ها بدون اینکه تهدیدی برای اطلاعات شخصی افراد محسوب شوند، می گردد. مجموعه ی موارد مذکور موفقیت و مقبولیت عمومی پروژه هایی از این دست را مستلزم تحلیل و کاوش جدی متخصصان و دست اندرکاران امروزه اندیشی کارشناسان و خبرگان علوم اجتماعی می نماید. تجربه ای که از مرور برنامه های دیگر کشورها بدست آمده نشان می دهد که تنها بینش صحیح و بهره گیری از نگاهی کل نگر و بررسی بهنگام و همه جانبه موضوع پیش از تجهیز و بکارگیری سیستمهای بیومتریکی، تضمین کننده ی کارایی و اثربخشی مناسب این فناوری در جهت برآوردن نیازها و انتظارات موجود، در مقایسه یا دیگر فناوریها خواهد بود.

.اخیراً لپ تاپ های جدید آی بی ام هم به حسگر انگشت نگاری مجهز شده اند

نقل در هفته نامه جام
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Astaraki تشكر كرده اند:
azar1 (۰۸-۶-۱۳۹۲), khabar22 (۰۱-۷-۱۳۹۲), milad7 (۱۲-۲۹-۱۳۹۰), vahidkh (۱۲-۳-۱۳۹۴)
قديمي ۰۶-۲۰-۱۳۸۸, ۰۸:۵۰ بعد از ظهر   #5 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Cool درباره فناوری بیومتریک

در باره فناوری بیومتریک

تعاریف و اصطلاحات رایج

سامانه بیومتریکی

تأیید هويت

تعيين هويت

مزايای کاربری

انواع بيومتريکها



در باره فناوری بیومتریک

گسترش استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و تحت پوشش قرارگرفتن امکان دستیابی به طیف گسترده ای از منابع مالی و اطلاعاتی از طریق سامانه های رایانه ای، توجه به مدیریت و امنیت دسترسی را با اهمیت تر می کند.
روشهای تأیید هویت موجود با سه فاکتور تقسیم بندی می شوند:

چیزهایی که کاربران می دانند "Something the user knows" ( برای مثال رمز عبور،PIN)
چیزهایی که کاربران به همراه دارند "Something the user have" (کارتهای خود پرداز، کارتهای هوشمند)
چیزهایی مربوط به خود کاربران "Something the user are" (بیومتریکها شامل:اثر انگشت، الگوی شبکیه، عنبیه و...)
دسته سوم (بیومتریکها) امن ترین و سهل الوصولترین فاکتور تأیید هویت در دنیای اطلاعات و ارتباطات می باشند. فناوری بیومتریک با توجه به سهولت استفاده و منحصر به فرد و غیرقابل جعل بودن مشخصه های بیومتریکی یک پاسخ مناسب برای تقویت سپر امنیتی در برابر دسترسیهای غیر مجاز است. بیومتریک در زمینه تأمین امنیت و کنترل دسترسی فیزیکی و منطقی به منابع مالی، اطلاعاتی، شبکه های رایانه های مراکز حساس و همچنین صدور مدارک شناسایی قابل اطمینان، کاربردی رو به گسترش در راستای افزایش امنیت در کنار بهبود دقت، سرعت، سهولت و کاهش هزینه ها دارد.





تعاریف و اصطلاحات رایج

واژه بیومتریک به طیف وسیعی از فناوریهایی اتلاق می شود که هویت افراد را به کمک اندازه گیری و تحلیل خصوصیات انسانی شناسایی می کنند. در یک تعریف عمومی بیومتریک را علم و فناوری اندازه گیری و تحلیل آماری داده های بیولوژیکی معرفی کرده اند . اما تعریف دقیق تر و فنی آن که امروزه رایج شده به شرح زیر است:

هر خصوصيت فيزيولوژیکی يا ويژگي رفتاري منحصربفرد و متمايز كننده ، مقاوم و قابل سنجش كه بتواند جهت تعيين يا تأييد خودكار هويت افراد بكار رود بيومتريك نام دارد.

در اين تعريف ويژگيهايي ذكر شده است كه جهت شفافيت بيشتر توضيحي اجمالي ارائه مي شود.
" متمايز كنندگي" قدرت تفكيك يك شخص در ميان مجموعه اي از افراد با استفاده از يك مشخصه مي باشد. هرچه درجه ي تمايز يك مشخصه بالاتر باشد، افراد بيشتري با آن مشخصه شناسايي مي شوند. درجه ي تمايز كمتر به معني تكرار آن خصيصه در تعداد بيشتري از افراد مي باشد. عنبيه و شبكيه داراي درجه ي تمايز بالاتري نسبت به هندسه ي دست يا انگشت مي باشد.
" مقاوم بودن" مربوط به پايداري ويژگي يا خصوصيت مورد نظر در طول زمان مي باشد. تغيير در اين ویژگي مي تواند بعلت كهولت، جراحت، بيماري، استفاده ي مداوم حين كار يا تغييرات شيميايي باشد. مشخصات بيومتريكهاي كاملاً ستبر، در گذر زمان تغيير نمي كند در حاليكه بيومتريكهاي كمتر ستبر دچار تغيير مي شوند. براي مثال الگوي عنبيه كه در طول زندگي يك شخص به ندرت تغيير مي كند ستبرتر از صداي شخص مي باشد.
" قابل سنجش بودن" يعني خصوصيات يا ويژگيها به راحتي قابل ارائه به يك حسگر باشد تا بتوان آنرا در قالب ديجيتالي اندازه گيري نمود. اين قابليت، امكان مقايسه ي داده ها را در آينده و در يك فرايند خودكار ميسر مي سازد .
منظور از" خودكار بودن" قابليت تشخيص سريع و بدون نياز به دخالت تشخيص انساني (براي مثال قدرت تشخيص بصري چهره ها يا اثرانگشت) مي باشد. بنابراين در حال حاضر كه تكنيك تشخيص هويت با استفاده از DNA افراد تنها در محيط آزمايشگاهي و به كمك دانش متخصصان ميسر مي باشد، DNA يك بيومتريك بشمار نمي رود.
لازم به ذکر است این لغت در اوایل قرن بیستم به حوزه متفاوتی (که امروزه عموماً Biostatistica نامیده می شود) تعلق داشت، که توسعه روشهای آماری و ریاضیاتی قابل استفاده در تحلیل داده های مربوط به مسایل علوم بیولوژیک را در بر می گرفت.
فناوریهای بیومتریکی، فنون شناسایی بر اساس اندازه گیری و تحلیل خصوصیات فیزیولوژیکی یا رفتاری را شامل می شود. در IT هم، فناوري بیومتریک معمولاً به فناوریهایی اتلاق می گردد که خصوصیات فیزیولوژیک انسانی از قبیل اثرانگشت، الگوی شبکیه، الگوی عنبیه، صوت، چهره و هندسه ي دست را بخصوص برای شناسایی افراد مورد بررسی و تحلیل قرارمی دهد. نحوه امضا کردن، الگوی راه رفتن، صوت نگاری و موفقترین آنها، شناسایی انسان از طریق تشخیص الگوی تایپ کردن، مثالهایی برای بیومتریکها می باشند.
بیومتریکها از لحاظ تئوریک شناسه های بیولوژیکی بسیار مؤثری هستند. زیرا تصور بر این است که خصوصیاتی اندازه گیری شده منحصربفرد می باشند.





سامانه بیومتریکی

یک سامانه بیومتریکی اساساً یک سامانه تشخیص الگو ست که هویت اشخاص را با استفاده از اطلاعات بیومتریکی آنها، تعیین یا تأیید می نماید. اولين قدم در راه استفاده از اين سامانه ها ثبت اطلاعات بيومتريكي فرد در بانك داده سامانه مي باشد. شكل (1) نحوه ثبت اطلاعات بيومتريكي را نشان مي دهد.




تأیید هويت

در تأیید هویت، در ابتدا فرد از طریق ذکر نام یا وارد نمودن رمز عبور و یا ارائه مدرک شناسایی (و یا از هر طریق متداول و مرسوم غیر بیومتریکی دیگر) وجود هویت خاصی را ادعا می نماید. سپس سامانه به مقايسه داده هاي بيومتريکي مدعي با داده هاي ثبت شده در مرجع طبق مشخصات ارائه شده توسط فرد مي پردازد و ادعای وی مورد بررسی قرار می گیرد و نتیجه به نحو مقتضی اعلام می گردد. تأیید هویت در واقع پاسخ به اين سؤال است که " آيا او همان فردي است که ادعا می نماید؟ " در اينجا مشخصات بيومتريکي فرد فقط با اطلاعات ثبت شده متناظر با هويت مورد ادعا مقايسه می‌شود ؛ لذا تأیید هویت، مقايسه 1:1 نيز ناميده مي شود. شكل (2) فرايند كلي تأييد هويت را نشان مي دهد.




تعيين هويت

در تعيين هويت، سامانه پس از دريافت داده هاي بيومتريکي ارائه شده توسط فرد یا کاربر سامانه به مقايسه داده ها با کلیه اطلاعات ثبت شده در مرجع (بانک اطلاعاتي) می پردازد. در این حالت فرض بر این است که اطلاعات فرد در سامانه وجود دارد. به اين ترتيب نيازي نيست که کاربر قبل از مقایسه داده هاي بيومتريکي اش ادعاي هويت خاصي را داشته باشد. در واقع تعيين هويت، پاسخ به اين سوال است که " او چه کسي است؟ "
لازم به ذكر است كه تعيين هويت به دو صورت اجرا مي شود؛ تعيين هويت مثبت و تعيين هويت منفي. در تعيين هويت مثبت سامانه جهت اثبات وجود يك داده بيومتريكي در بانك اطلاعاتي، عمل مقايسه و جستجو را انجام مي دهد. در اين حالت، هدف اجازه يافتن براي ورود در سامانه است. يك سامانه با تعيين هويت مثبت امكان استفاده چندين نفر از يك هويت مشترك را از بين مي برد. شكل (3) نمايي از فرايند تعيين هويت مي باشد.



در تعيين هويت منفي، نبود داده بيومتريكي در سامانه- مشابه الگوي ارائه شده توسط كاربر - بررسي مي شود و منظور از آن جلوگيري از ورود فرد غير مجاز به سامانه است. يك سامانه با تعيين هويت منفي امكان استفاده از چند هويت توسط يك نفر را از بين مي برد. نوع تعيين هويتي كه مورد نظر است، از جمله عوامل مؤثر در تنظيم پارامترهاي تشخيصي يك سامانه بيومتريكي ( كه در بخش پارامترهاي ارزيابي سامانه هاي بيومتريكي تشريح مي گردند) مي باشد.
بطور كلي به تعيين هويت به علت مقایسه داده های فرد با کل بانک اطلاعاتی، مقايسه 1:N هم گفته می‌شود.
عموماً سامانه‌هاي تأييد هويت سريع تر و صحيح تر از سامانه‌هاي تعيين هويت عمل مي كنند. چرا که به جاي انجام مقايسه ی داده ي ورودي با هزاران داده ي موجود در سامانه (تعيين هویت)، فقط مقايسه ی داده هاي فرد با داده هاي مربوط به هويت ادعا شده (تأیید هویت) صورت مي گيرد.


مزايای کاربری

بيومتريکها بسته به نوع کاربردشان در امور امنيتي و کنترلي نسبت به اسلاف خويش (PINکدها،کارتهاي شناسايي، علامتها و...) مزيتهاي فراواني دارند که در زير به برخی از آنها اشاره می‌شود:

غیر قابل حدس زدن
غیر قابل فراموشیü غیر قابل سرقت
عدم نیاز به نگهداری ویژه
سهولت استفاده
سرعت استفاده
کاهش هزینه های امنیتی در خصوص بکارگیری نیروی انسانی ورزیده
کاهش زیانهای ناشی از تقلب، سرقت و ...
امکان تعیین هویت اصلی و واقعی افراد
• تشخیص مظنونین
• مبارزه با تروریسم
• ممانعت از فرار از قانون
• جلوگیری از مهاجرتهای غیر قانونی


انواع بيومتريکها

فيزيولوژيکي physiological

عنبيه نگاري Iris –Scan

هر عنبيه داراي يک الگوي پيچيده منحصر بفرد است. بطوريکه عنبيه چپ و راست يک فرد کاملا متفاوت هستند. ادعا می‌شود سيستمهاي عنبيه نگاري خطا ناپذیر(foolproof) هستند. زيرا کپي برداري مصنوعي از عنبيه بخاطر ويژگيـها و تعداد خصوصيات قابل سنجش آن غير ممکن است. عنبیه نگاری دارای سطح امنيت بسيار بالا می باشد.



شبکيه نگاري Retina-Scan
هر شبکيه هم مانند عنبيه داراي الگوي منحصربفردي از عروق خونی است که مي تواند براي شناسايي هاي 1:N بکار رود. استفاده از شبکيه نگاري به موارد بسيار امنيتي که راحتي يا ناراحتي کاربران اهميت ندارد محدود است. شبکیه نگاری نیز سیستم بسيار فريب ناپذيری است.

انگشت نگاري Finger- Scan
استفاده از اثرانگشت بعلت اجبار قانوني در مقاصد شناسايي از ديرباز پذيرش عمومی یافته است. تا جائيکه اين فناوري از حالت اجبار قانوني به يک ابزار مدني ونيز داراي قالب تجاري و سهم بازار بالا، تبديل شده است و در محدوده وسيعي از کاربردها استفاده می‌شود. سیستم های فعلی تایید هویت بر اساس بیومتریک اثر انگشت، زنده بودن فرد را نیز بررسی می نمایند ولذا به قالبهای ساخته شده از اثر انگشت پاسخ مثبت نمی دهند.



سيستم خودکارتشخيص اثرانگشت ( Automated Fingerprint Identification System (AFIS
اين سيستم در واقع فرمت وسعت يافته سيستم قبلي است که جهت مقايسه يک نمونه با يک بانک اطلاعاتي مشتمل بر میليونها نمونه با استفاده از 1، 2، 4 وحتي 10 اثر انگشت مجزا بکار مي رود. داده هاي AFIS در يک بانک داده مرکزي ثبت می‌شوند .

چهره نگاري Facial-Scan
اساس اين فناوري استفاده از ويژگيهاي متمايز کننده چهره است. امروزه چهره نگاري در شناساييهاي 1:N کاربرد رو به گسترشی یافته است. اين سيستمها داراي دو گونه اصلي تصوير برداري ويديويي و حرارتي هستند که نوع اول رايجتر و کاربردي تر است.



هندسه دست Hand-Scan
اين تکنيک از تصاوير3بعدي دست و اندازه گيري پهنا، عرض و طول انگشتان وبند انگشتان استفاده مي کند.به اين ترتيب که کاربر دست خود را در فضاي مشخص شده قرار مي دهد و دوربين از بالا و کنار با تهيه تصاوير لازم اطلاعات خواسته شده را دريافت مي کند. از اين تکنولوژي بيشتر در کاربردهاي 1:1 استفاده مي شود و يکي از ساختاريافته ¬ترين تکنولوژيهاي تجاري روز به شمار مي رود که بعلت استفاده آسان و راحت از آن گسترش کاربريش رشد سريعي دارد.

صوت Voice –Scan
اين بيومتريک مبتني بر خصوصيات صداي کاربران عمل مي کند؛ که در واقع يک تکنيک هيبريدي متشکل از خصوصيات فيزيولوژيکي و رفتاري-رواني است و بيشتر در کاربردهاي 1:1 استفاده ميشود و مخصوصاً در سيستمهاي Telephone-Base که در آن شناسايي از راه دور ميسر ميشود، بسيار مناسب است. استفاده از اين تکنولوژي بسيار آسان است و نياز به آموزش زيادي ندارد. برخلاف تصور عمومی مقاومت این تکنیک در برابر فريب کاري از انگشت نگاري نیز بیشتر است.



رفتاري Behavioral

امضاء Signature-Scan
تحليل چگونگي امضا کردن يک شخص که اغلب از آن بعنوان تشخيص امضای ديناميکي DSV ياد مي شود، از مهمترين بيومتريکهاي رفتاريست. شکل استاتيکي تکميل امضا ،زماني که براي امضا کردن مصرف مي شود، سرعت، شتاب، زاويه قلم، فشار وارده بر قلم و کاغذ، تعداد دفعاتي که قلم از روي کاغذ برداشته می‌شود، از پارامترهاي اصلي تحليل امضا می‌باشد. چون DSV برپايه اسـتاتيک امضا عمل نمي کند، جعل امضـا را دشوار ميسازد.

نحوه تايپ کردن Key stroke-Scan
اين تکنولوژي برپايه تمايز نحوه تايپ کردن افراد، توسعه يافته است. به اين ترتيب که پارامترهايي از قبيل مدت زماني که کليد فشرده می‌شود، سرعت تايپ و... از الگوي تايپ استخراج مي شود.

بيومتريک هاي ديگر
پارامترهاي ديگري هم اخيراً مورد استفاده قرار گرفته اند که در حال حاضر، به علل مختلف وسعت کاربرد آنها محدودتر است و از جمله آنها مي توان به بيومتريکهاي زير اشاره کرد:
DNA - نحوه راه رفتن- الگوي رگهاي پشت دست – خطوط کف دست – شکل گوش – بوي بدن – الگوي بافتهاي زير پوستي دست.
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Astaraki تشكر كرده اند:
azar1 (۰۸-۶-۱۳۹۲), khabar22 (۰۱-۷-۱۳۹۲), vahidkh (۱۲-۳-۱۳۹۴)
قديمي ۰۶-۲۰-۱۳۸۸, ۰۸:۵۱ بعد از ظهر   #6 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Cool کاربردها

شناسايي مجرمان

خرده فروشي/ خودپردازها/ پايانه هاي فروش

تجارت الکترونيک / تلفني

دسترسي به رایانه/ شبکه

دسترسي فيزيکي/ زماني و کنترل حضور و غیاب

شناسايي شهروندان

نظارت



- شناسايي مجرمان
شناسايي مجرمان با استفاده از بيومتريكهاي مختلف جهت تعيين يا تأييد هويت افراد مظنون یا بازداشت شده می باشد. تعداد كمي از فناوريها مي توانند در اين عرصه مؤثر باشند. اثرانگشت و چهره نگاري از جمله اين بيومتريكها هستند. درحال حاضر بانک اطلاعاتي AFIS جامع FBI که به IFIS مشهور است داراي 40 ميليون ثبت10 انگشتي است. چهره نگاري دومين بيومتريک پرکاربرد در اين زمينه مي باشد. اولين کاربرد عمومي اين سامانه‌ها در Newham انگلستان با استفاده از 144 دوربين تلويزيوني مدار بسته بود که به منظور ثبت همه فعاليتها در خيابانهاي ناامن ايجاد شد. فرودگاه پيرسون درOntario کانادا هم داراي يک سامانه نظارتي مشابه است که به بانک اطلاعاتي پليس متصل است. دفاتر پليس کاليفرنيا و ميشيگان هم به سامانه تشخيص چهره مجهز هستند. در زندانهاي پنسيلوانيا، نيويورک و فلوريدا از عنبيه نگاري به منظور اطمينان از هويت افرادي که از زندان خارج مي شوند استفاده مي شود. انتظار مي رود در آينده نزديک DNA سهم عمده اي از این بازار را به خود اختصاص دهد.




- خرده فروشي/ خودپردازها/ پايانه هاي فروش
تعيين يا تأييد هويت افراد هنگام انجام تراكنشهاي مالي، كاربرد بيومتريكها در اين عرصه را رقم مي زند. اين كاربرد كه در سالهاي اخير توسعه يافته است جهت تكميل يا جايگزيني فرايند ورود به سامانه‌هاي مالي الكترونيكي به روشي آسانتر و البته مطمئن تر مورد استفاده قرار مي گيرد. بانكها و مؤسسات مالي بزرگي در سراسر جهان به استفاده از سامانه‌هاي بيومتريكي در اين حوزه روي آورده اند. طيف وسيعي از بيومتريكها در اين حوزه مورد استفاده قرار مي گيرند. انگشت نگاري، عنبيه نگاري، چهره نگاري و اسكن الگوي رگهاي دست[1] از جمله اين فناوريها مي باشند. فناوري بيومتريکي دربخش بانکداري وخدمات مالي رشد چشمگيري داشته است. اين فناوري نه تنها امنيت و ارائه خدمات را افزايش مي دهد بلکه امکانات ارزشمند جديدي از جمله خدمات از راه دور را به ارمغان آورده است. نهايي شدن استانداردهاي فرمت داده هاي بيومتريکي و رمز گشايي آنها شامل BioAPI,BAPI,CBEFF و X9.84 باعث پذيرش بيشتر آن در صنعت شده است. البته هنوز بعلت محافظه کاري بسياري از مؤسسات و ترس از رخنه افراد سودجو، امکانات بالقوه بسياري برای توسعه وجود دارد که هنوز توسعه نیافته اند. از اوايل سال2001 استفاده از فناوريهاي مختلف بيومتريکي کاربردهاي موفقيت آميزي در اين بخش داشته اند. از مهمترين کاربردها در اين بخش مي توان به موارد زير اشاره کرد:

1- دسترسي به حسابها
يک مثال خوب در اين زمينه ”وسترن بانک“ پورتوريکو است که از اواسط سال2000 تمامي37 شعبه خود را به سامانه تشخيصي اثر انگشت و اسکن امضا مجهز کرد و مشتريان بانک مي توانستند از روشهاي قبلي و يا يکي از دو بيومتريک نامبرده استفاده کنند. آمارها نشان مي دهد در همان ابتدا10 تا 15 درصد از300 هزار مشتري بانک از سامانه بيومتريکي استفاده کردند. هزينه تقريبي راه اندازي اين سامانه3ميليون دلار برآورد شد.
بزرگترین بانک بخش خصوصی برزیل[2] هم از فناوری صوت نگاری برای اجازه دسترسی تلفنی مشتریان خود به حساب هایشان استفاده کرده است.
2- خودپردازها
براي بعضي تراکنشها، بيومتريکها مي توانند يک گزينه مناسب در خودپردازها باشند. درسال1997 يک موسسه مالي و اعتباري در سوئد و انگليس طرح آزمايشي Cordless بر پايه سامانه عنبيه نگاري در خودپردازهايش را به اجرا گذاشت. نتيجه موفقيت آميز اين طرح استفاده بيش از 94 درصد از مشتريان و ترجيح اين فناوري نسبت به سامانه PIN بود. پروژه هاي مشابهي در امريکا، هند، آلمان و... اجرا شده که با استقبال فراواني مواجه شده اند.
بانکهای بزرگ جهان از جمله امپریال کانادا با استفاده از فناوری عنبیه نگاری و میتسوبیشی ژاپن با استفاده از فناوری رگ نگاری کف دست از پیشتازان استفاده از خودپردازهای بیومتریکی در دنیا می باشند.
بانکداري الکترونيک وبلادرنگ، تراکنشهاي تلفني، دسترسي بهPC و شبکه هاي کامپيوتري و دسترسي فيزيکي به منابع از موارد ديگر در اين زمينه هستند که در امريکا، آلمان، کانادا، مالزی
و... بيشترين استفاده مشاهده شده است. با توجه به پروژه هاي بزرگي که هم اکنون در بخش بانکداري کشور در حال اجراست (از جمله پروژه شتاب) توجه ويژه به قابليتهاي بيومتريکي
مي تواند حايز اهميت باشد.




- تجارت الکترونيک / تلفني
كاربردهاي اين حوزه بيشتر مربوط به تراكنشهاي از راه دور (خصوصاً تلفني يا اينترنتي) مي باشد. در اينجا هم بيومتريكها به منظور تكميل يا جايگزيني فرايند ورود به سامانه مورد استفاده قرار مي گيرند. يكي از مهمترين مزاياي استفاده از سامانه بيومتريكي در اين فرايندها عدم نياز به سرپرست يا ناظر ورود و تصديق هويت افراد مي باشد. صوت نگاري از جمله بيومتريكها پركاربرد در اين حوزه مي باشد.




- دسترسي به رایانه/ شبکه
تفاوت اين كاربرد با كاربرد بيومتريكها در حوزه تجارت الكترونيكي و تلفني اين است كه در اينجا تراكنشي انجام نمي گيرد و شناسايي افراد به منظور دسترسي به منابع اطلاعاتي صورت
مي گيرد. انگشت نگاري و تايپ نگاري از جمله بيومتريكهاي پركاربرد در اين عرصه مي باشند. در1999 در Oceanside کاليفرنيا پس از طرح آزمايشي که در50 ايستگاه کاري از1700 شبکه دولتي انجام شد، 1500 ايستگاه کاري به سخت افزار و نرم افزار تشخيصي اثرانگشت جهت دسترسي به شبکه مجهزشدند. طرح مشابهي در گلنديل کاليفرنيا براي2100 کارمند شهر اجرا شد که پيامد آن صرفه جويي 50 هزار دلاري سالانه در هزينه هاي مديريتي- بعلت افزايش کارايي و راحتي دسترسي به شبکه بود. برنامه GSA امريکا هم از همين دست مي باشد.
حفاظت از اطلاعات بيماران در شبکه هاي داخلي کلينيکها و مراکز درماني و افزايش اهميت اين موضوع علت اصلي ورود بيومتريکها در اين عرصه است. کاربردهاي بيومتريک در اين زمينه بيشتر از نوع کارمند محور است و انتظار مي رود کاربردهاي مشتري محور از قبيل دسترسي به اطلاعات شخصي و تأييد يا تعيين هويت افراد مرتبط با درمان هم جايگاه خود را پيدا کنند.
از سال1998 دفتر سلامت رواني نيويورک به 6000 واحد انگشت نگاري جهت تأمين امنيت شبکه خود مجهز شده است. بيمارستان وينسنت و مراکز مراقبتهاي بهداشتي در مارس2001 اقدام به استفاده از فناوري بيومتريکي جهت افزايش امنيت شبکه 5000 کاربره خود نموده اند. اسپانيا و هند هم جزو کشورهاي استفاده کننده از سامانه‌هاي بيومتريکي در بخش بهداشت خود مي باشند.



- دسترسي فيزيکي/ زماني و کنترل حضور و غیاب
دسترسي به اماكن حفاظت شده و كنترل تردد و ورود و خروج افراد، كاربرد ديگر بيومتريكها مي باشد. بسته به سطح امنيت مورد نياز بيومتريكهاي مختلفي به اين منظور مورد استفاده قرار مي گيرند. شبكيه نگاري، دست نگاري و انگشت نگاري از جمله اين بيومتريكها مي باشند.
موارد زیر از جمله کاربردهای بیومتریکها در این بخش می باشد:
· اطاق های ویژه
· اماکن و ساختمانهای حساس
· شبکه داخلی یا سازمانی
· گاوصندوق های امن
· صندوق امانات
· اتومبیل شخصی و وسایل نقلیه
· سلاح و کیف حمل اسلحه
· تلفن همراه
· دسترسی به اطلاعات طبقه بندی شده



- شناسايي شهروندان
شناسايي شهروندان در تعامل با نهادهاي دولتي كاربرد ديگر بيومتريكها مي باشد. اين حوزه طيف وسيعي از كاربردها از كارتهاي شناسايي بيومتريكي و دسترسي به خدمات و امكانات عمومي تا رأي گيري بيومتريكي را شامل مي شود. انگشت نگاري و چهره نگاري از جمله بيومتريكهاي پركاربرد اين حوزه مي باشند.
1- شناسايي ملي
تعامل با بدنه دولت جزء زندگي روزمره افراد است. استفاده از بيومتريکها در بخش دولتي امروزه شيوع بسيار زيادي داشته است. برنامه هاي شناسايي ملي و صدور کارتهاي شناسايي با فناوريهاي اثر انگشت، چهره نگاري و عنبيه نگاري همراه شده است که البته فعلاً مراحل ابتدايي خود را طي مي کند.
ارائه خدماتی جزیی تر در قالب دولت الکترونیک هم بخشی از کاربردهای بیومتریک
می باشد که موارد زیر مثالهایی از این دست می باشد:
· آموزش از راه دور در دانشگاههای مجازی
· کنترل و مدیریت حضور و غیاب کارمندان، دانشجویان و دانش آموزان
· خدمات هوشمند کتابخانه ای، آزمایشگاهی و سلف سرویس
· سامانه های خدماتی کارکنان
· کارتها و بلیط های اعتباری مصرفی
2- مدیریت بحرانهای بزرگ شهری
موارد زیر گوشه ای از خدمات قابل دستیابی به کمک فناوری بیومتریک هنگام بروز بحرانهای بزرگ و غیر مترقبه می باشد:
· تایید هویت بازماندگان و آمارگیری سریع و دقیق
· تعیین هویت مجروحان و آمارگیری سریع و دقیق
· تعیین هویت متوفیان و آمارگیری سریع و دقیق
· ارایه بهینه خدمات توزیع اقلام و کالاهای امدادی
· تایید هویت دقیق مسؤولان و پرسنل فاقد کارت شناسایی و فعال در حین بحران
· تعیین هویت دقیق افراد سابقه دار و مجرمان تحت پیگرد، حاضر در محل بحران
· تشکیل بانک اطلاعاتی اولیه جهت مظنونین افراد فاقد هویت ثبت شده
3- رأي گيري
در امر راي گيري تا بحال در چند کشور دنيا از جمله مکزيک (ژولاي 2000 با استفاده از چهره نگاري) پرو (انتخابات سال1997 با استفاده از اثر انگشت) ايتاليا، برزيل، دومنيکن، کاستاريکا، پاناما (استفاده از اثر انگشت) انتخابات بیومتریکی داشته اند.
همچنین از 1999 کنگره مکزيک، 1997 مجلس ونزوئلا، و اخيراً مجلس ترکيه از فناوري اثر انگشت براي کنترل رأي گيري داخلي استفاده مي کنند.
4- گواهينامه رانندگي
هم چهره نگاري و هم انگشت نگاري کاربرد موفقيت آميزي در برنامه هاي صدور گواهينامه رانندگي داشته است. که هم در زمينه شناسایي 1:N و هم 1:1 استفاده مي شود. ايليون، ويرجينياي غربي، جورجيا، کلورادو و تگزاس جزو اين دسته از ايالات آمریکا مي باشند. در دهلي نو و گجرات هند هم گواهينامه ها مجهز به اثرانگشت در کارتهاي هوشمند مي باشند.
5- توزيع امکانات عمومي
پروژه TASS اسپانيا که ازسال 1994 آغاز شده كه هدف آن تهيه کارتهاي هوشمند دريافت خدمات درمانی و مراقبتهاي بهداشتي، تأمین اجتماعي و ... است. در اين طرح کارتها به الگوي اثرانگشت افراد مجهزشده اند البته اين سامانه فاقد بانک اطلاعاتي است و قادر به شناسايي 1:N نيست. هدف پروژه، دستيابي شهروندان به خدمات در کنار امنيت اطلاعات شخصي و جلوگيري از سوء استفاده از کارتهاست. در فيليپين، افريقاي جنوبي و ايالات متحده هم از سامانه‌هاي مشابه استفاده مي شود.

- نظارت
نظارت بر حضور افراد در محيطهاي ويژه از جمله قابليتهاي كاربري بيومتريكها مي باشد. چهره نگاري مهمترين بيومتريك در سامانه‌هاي نظارتي مي باشد.
ذكر اين نكته ضروري است كه از 7 كاربرد ذكر شده، شناسايي مجرمان و شناسايي شهروندان جزء كاربردهاي بالغ فناوريهاي بيومتريك مي باشد و ديگر كاربردها هنوز نوظهور به شمار مي روند.
با توجه به زمینه کاربردي، مجموعه های فعال در زمینه های زیر مخاطبان فناوری بیومتریک را تشکیل می دهند:
§ صدور کارت شناسایی ایمن (ملی، پرسنلی، بهداشتی، گواهینامه، خدمات شهروندی و...)
§ بانکداری الکترونیک
§ کنترل دسترسی فیزیکی و اطلاعاتی (منطقی)
§ امنیت مرزی
§ صدور مدارک مسافرتی و اقامتی
§ امنیت ملی و شناسایی مجرمان
§ بحران های ملی و حوادث غیرمترقبه
§ امنیت شبکه های اطلاعاتی و رایانه ای
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Astaraki تشكر كرده اند:
azar1 (۰۸-۶-۱۳۹۲), khabar22 (۰۱-۷-۱۳۹۲), vahidkh (۱۲-۳-۱۳۹۴)
قديمي ۰۶-۲۰-۱۳۸۸, ۰۹:۱۴ بعد از ظهر   #7 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Thumbs up سیستم های بیومتریک

نام مقاله:
سیستم های بیومتریک
نویسنده مقاله:
مهندس امیر عزیزی

خلاصه مقاله:

از كليد براي ورود به خانه يا اتومبيل خود استفاده مي كنيد با نام کاربري و کلمه ورود وارد كامپيوتر شخصي تان مي شويد و احتمالا تاكنوناضطراب ناشي از گم شدن كليد و يا فراموش كردن كلمه رمز را تجربه كرديد. اگر كليدتان را گم كنيد و يا كلمه رمز را روي يك تكه كاغذ بنويسيد شخص ديگري مي تواند آن را پيدا و به راحتي از آن استفاده كند، به طوري كه انگار خود شما است. اين مسئله و مشکلات امنيتي اين روش ها باعث شده در مکان هايي که نيازمند امنيت بالا هستند به سيستم هاي بيومتريکي رو بياوريم. بيومتريک علم شناسايي افراد از طريق مشخصات انساني اوست که شامل اثر انگشت،کف دست ،صورت ، امضاء ، دست خط ،اسکن عنبيه و شبکيه ، صدا و غيره است. در علم بيومتريک اعضايي از بدن مورد توجه قرار گرفته که استفاده از آنها راحتتر و کم ضرر تر باشد.
فايل ضميمه
نوع فايل: pdf biometric-part1.pdf (282.0 كيلو بايت, 505 نمايش)
نوع فايل: pdf biometric-part2.pdf (276.9 كيلو بايت, 408 نمايش)
نوع فايل: pdf biometric_part3.pdf (983.0 كيلو بايت, 438 نمايش)

ويرايش شده توسط Astaraki; ۰۶-۲۰-۱۳۸۸ در ساعت ۰۹:۱۸ بعد از ظهر
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Astaraki تشكر كرده اند:
azar1 (۰۸-۶-۱۳۹۲), khabar22 (۰۱-۷-۱۳۹۲), mjalal (۰۹-۱۳-۱۳۹۰), نایس (۰۹-۳-۱۳۹۲), vahidkh (۱۲-۳-۱۳۹۴)
قديمي ۰۹-۳-۱۳۸۸, ۰۱:۵۱ بعد از ظهر   #8 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Arrow هندبوک بیومتریک

هندبوک بیومتریک

فهرست:
كد:
1 Introduction to Biometrics 
Anil K. Jain, Arun Ross . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 
2 Fingerprint Recognition 
Davide Maltoni, Raffaele Cappelli . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23 
3 Face Recognition 
Marios Savvides, Jingu Heo, Sung Won Park . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43 
4 Iris Recognition 
John Daugman . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71 
5 Hand Geometry Recognition 
David P. Sidlauskas, Samir Tamer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 91 
6 Gait Recognition 
Sudeep Sarkar, Zongyi Liu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 109 
7 The Ear as a Biometric 
D. J. Hurley, B. Arbab-Zavar, M. S. Nixon. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 131 
8 Voice Biometrics 
Joaqu´ın Gonz´alez-Rodr´ıguez, Doroteo Torre Toledano, Javier 
Ortega-Garc´ıa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 151 
9 A Palmprint Authentication System 
Guangming Lu, David Zhang, Wai Kin Kong, Michael Wong . . . . . . . . . . 171 
10 On-Line Signature Verification 
Julian Fierrez and Javier Ortega-Garcia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 189 
11 3D Face Recognition 
Patrick J. Flynn, Timothy Faltemier, Kevin W. Bowyer . . . . . . . . . . . . . . 211 
12 Automatic Forensic Dental Identification 
Hong Chen and Anil K. Jain . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 231 
13 Hand Vascular Pattern Technology 
Alex Hwansoo Choi, Chung Nguyen Tran . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 253 
14 Introduction to Multibiometrics 
Arun Ross, Karthik Nandakumar, Anil K. Jain . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 271 
15 Multispectral Face Recognition 
Diego A. Socolinsky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 293 
16 Multibiometrics Using Face and Ear 
Christopher Middendorff and Kevin W. Bowyer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 315 
17 Incorporating Ancillary Information in Multibiometric 
Systems 
Karthik Nandakumar, Arun Ross, Anil K. Jain . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 335 
18 The Law and the Use of Biometrics 
John D. Woodward, Jr. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 357 
19 Biometric System Security 
Andy Adler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 381 
20 Spoof Detection Schemes 
Kristin Adair Nixon, Valerio Aimale, Robert K. Rowe . . . . . . . . . . . . . . . . 403 
21 Linkages between Biometrics and Forensic Science 
Damien Dessimoz, Christophe Champod . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 425 
22 Biometrics in the Government Sector 
R. Lazarick, J. L. Cambier . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 461 
23 Biometrics in the Commercial Sector 
Salil Prabhakar, Vance Bjorn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 479 
24 Biometrics Standards 
Patrick Grother . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 509 
25 Biometrics databases 
Patrick J. Flynn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 529 
Index . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 549
اندازه فایل 7.25 مگابايت

لينک دانلود
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Astaraki تشكر كرده اند:
khabar22 (۰۱-۷-۱۳۹۲), vahidkh (۱۲-۳-۱۳۹۴)
قديمي ۰۹-۴-۱۳۸۸, ۱۱:۴۴ قبل از ظهر   #9 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Smile كاربردهاي نوين تكنولوژي بيومتريك در مباحث بازاريابي و خرده فروشي

كاربردهاي نوين تكنولوژي بيومتريك در مباحث بازاريابي و خرده فروشي
فايل ضميمه
نوع فايل: pdf 1237.pdf (1.14 مگابايت, 236 نمايش)
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Astaraki تشكر كرده اند:
9nor (۰۱-۱-۱۳۸۹), behrouz6763 (۰۵-۲۴-۱۳۹۰), mosallase (۰۲-۲۲-۱۳۹۳), vahidkh (۱۲-۳-۱۳۹۴)
قديمي ۰۵-۱۰-۱۳۸۹, ۱۲:۲۲ بعد از ظهر   #10 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Cool بيومتريک ؛ عبور بدون رمز

بيومتريک ؛ عبور بدون رمز


اگر براى کامپيوتر خود رمز عبور تعريف کرده ‏ايد، اگر از پست الکترونيکى استفاده می ‏کنيد و يا يک بلاگر (وبلاگ نويس) هستيد، اگر کارت اعتبارى داريد و... در هر حال، اگر شهروند دنياى مجازى آن هم با انبوهى از نام‏هاى کاربرى و رمزهاى عبور هستيد، به راستى چقدر به رمزهاى عبور (password) خود و همچنین به حافظه خود براى به خاطر سپردن آنها اطمینان دارید؟
از آن جا که محيطهاى پيچيده ، ناامنى ‏هاى پيچيده ‏ترى را به همراه خواهند داشت ، محدود شدن به رمزهاى عبور به منظور ايجاد امنيت در چنين فضاى متغيير و گسترده ‏اى به لحاظ کيفى و کمى چندان منطقى و عاقلانه نخواهد بود.
ظهور فن آورى‏ هاى جديد گام را از حروف و ارقام فراتر نهاده و جایگزينى مطمئن‏تر براى آنها يافته اند. موج بعدى در فن آورى امنيت اطلاعات، دانش و فن آورى بيومتريک يا سنجش زيستى مى ‏باشد. بيومتريک، در اصل به فراهم سازى امنيت با استفاده از جنبه‏ هاى فيزيکى (مانند اثر انگشت) و يا خصوصيات رفتارى مانند (امضاى شما) اشاره دارد.
براى وسايل بيومتريک دو نوع کاربرد امنيتى تعريف مى ‏شود:
1- شناسايى
2- تصديق هويت
در هنگام شناسايى ، وسيله بيومتريک، هويت شما را با کمک داده ‏هاى بيومترى تشخيص مى‏ دهد؛ اما در مورد تصديق، شما هويت خود را ارائه مى ‏دهيد و سپس وسيله بيومترى آن را بررسى مى‏ کند.
امضا، اثر انگشت، صدا، چشم و ويژگى‏ هاى منحصر به فرد چهره افراد از خصوصياتى هستند که دستگاه ‏ها و وسايل متداول بيومتريک، براى ايجاد امنيت از آنها استفاده مى ‏کنند.

اثر انگشت‏
وسايل بيومتريک با اسکن اثر انگشت آن را به صورت داده ‏هاى رياضى ذخيره نموده ، سپس با موارد موجود در پايگاه داده اى خود مقايسه مى ‏کنند. با کمک اين فن آورى ، IBM عضو جديدى از خانواده نوت بوک‏هاى Tink Pad را معرفى کرده است که از فن آورى بيومتريک براى افزايش امنيت سيستم استفاده مى ‏کند. اين مدل جديد که 19 اکتبر 2004م. (28 مهر 1383ش.) به بازار عرضه شده است مجهز به سنسور(حس‏گر) پيشرفته اى براى تشخيص اثر انگشت مى ‏باشد و کاربران براى ‏دسترسى به کامپيوتر، بانک‏هاى اطلاعاتى، سايت‏ها و برنامه‏ هاى نرم‏ افزارى بايد انگشت خود را از روى اين سنسور کوچک و افقى عبور دهند. از آن جا که اين حس‏گر جديد، سطح بيشترى از انگشت را اسکن مى‏ کند، اطلاعات بيشترى جمع‏ آورى کرده و فرآيند شناسايى تنها چند ثانيه به طول مى ‏انجامد.
پس از حادثه 11 سپتامبر ، به کار گيرى ابزارهاى امنيتى بيومتريک - به خصوص در آمريکا - شکل ديگرى به خود گرفت؛ به طوری‏که طبق مصوبات کنگره اين کشور، بعد از تاريخ 26 اکتبر 2004م. (5 آبان 1383ش.) تمام مسافران خارجى به هنگام ورود به ايالات متحده بايستى داراى شناسنامه بيومتريک در مدارک خود باشند و در غير اين صورت از ورود آنها جلوگيرى خواهد شد.
از اين‏رو، سفارت‏خانه‏ ها موظف شده‏ اند تا تراشه يا نوارهاى بيومتريک از مشخصات افراد متقاضى ويزا را به مدارک آنها ضميمه کنند. بدين ترتيب، پاسپورت‏هاى بيومتريک، دگرگونى اساسى در نظام تهيه پاسپورت و کنترل ورود و خروج مسافران در سراسر دنيا ايجاد خواهند کرد.
جعل پاسپورت بيومتريک بسيار دشوارتر از انواع کنونى آن خواهد بود. سيستم‏هاى بيومتريک، هويت هر فرد را در الگوهاى ويژه اى خلاصه مى ‏کند و اثر انگشتان، ويژگى چشم، صورت، صدا و ديگر خصوصيات فيزيکى را در قالب الگوريتم هاى رياضى بر روى يک ‏تراشه و يا يک نوار ويژه ثبت و ضبط مى ‏کند. بدين ‏ترتيب هنگامیکه مسافران به مراکز ورودى کشور می ‏رسند، انگشتان خود را در مقابل يک اسکنر ويژه قرار داده ، همزمان چهره آنان نيز توسط اسکنر بيومتريک ديگرى مورد بررسى دقيق قرار مى ‏گيرد و مشخصات به دست آمده با الگوها و ويژگى ‏هاى ثبت شده در پاسپورت مقايسه مى‏ شود.


محصولات نرم افزارى و سخت افزارى توليد شده با تکنولوژى بيومتريک بازارهاى جهانى را متحول ساخته اند.
تعدادى از اين محصولات عبارتند از:
- کنترل و مراقبت‏هاى ويژه.
- کنترل‏ هاى اکتيوکس برنامه ‏ها.
BioMetric ActiveX Controls For :BioTools
- کنترل امنيت اينترنت و اينترانت.
BioMetric Internet :BioWeb
- کنترل‏
Attendance Control and Monitoring Your Program and Interanet Security & BioMetric Time :BioTimeدسترسى انحصارى.
- کنترل دسترسى و مديريت ساختمان.
BioMetric Building Management and Access :BioAccess
- تصديق دارنده کارت اعتبارى.
BioMetric Smartcard Owner :BioSmatrCard
- شناسايى اعضاى گروه به کمک‏ بيومتريک
Stand-Alone BioMetric Access Controls Controls Authentication :BioDoor.
- پست الکترونيکى مطمئن و امن.
BioMetric Secure Mail :BioMail
دو مورد از جالب‏ترين کاربردهاى بيومتريک، به کمک اثر انگشت،
BioMetric Group Member Tracking BioSmartcard :BioRegisterو BioMail مى ‏باشند.


ترکيبى از اسکن اثر انگشت و پنهان‏سازى، آخرين ‏ترفند موجود در ايجاد امنيت پست الکترونيکى و راهى براى خصوصى ‏سازى ارتباطات است؛ به طورى که به کمک اين روش، اسناد و نامه‏ هاى محرمانه شما به هيچ عنوان، در دسترس ديگران قرار نخواهد گرفت .
BioMail یا ايميل زيستى، به صورت متحد و کاملا نامحسوس، از درون outlook فعاليت مى ‏کند؛ به اين‏ ترتيب که الگوى اثر انگشت شما به صورت محرمانه و همانند يک فايل ضميمه (Attachment) براى آدرس مورد نظر ارسال و به صورت مخفى در Address Book او ذخيره مى ‏شود و هر زمانى که لازم باشد از آدرس مورد نظر پيغام محرمانه اى ‏براى شما ارسال مى ‏شود. با افزودن نام شما در قسمت TO " أأ. " و کليک دکمه مخفى سازى، مندرجات ارسالى به صورت اتوماتيک مخفى شده ، سپس ارسال مى ‏گردد.
در ارسال و دريافت ، اسناد همواره مخفى مانده و تنها در صورت مطابقت اثر انگشت دريافت کننده اصلى با الگوى ذخيره شده در دسترس قرار مى ‏گيرند.
فناورى جديد امکان هرگونه سرقت، کپى و يا هک شدن را غير ممکن مى ‏سازد و از آن جايى که رمز عبور شما قسمتى از خود شما خواهد بود ، موجب فراموشى نيز نخواهد شد.


در روشى مشابه ، بيومتريک براى استفاده کنندگان از کارت‏هاى اعتبارى، ايده جالب‏ترى دارد.
کارت‏هاى اعتبارى به دلايلى چون سرقت، تصادف و ... ممکن است مفقود شوند و يا رمز (PIN) آنها فراموش شود و در اين صورت توسط هر کس ديگرى مى‏ تواند مورد استفاده قرار گيرد.
BioSmartcard یا کارت‏هاى هوشمند زيستى با ابعاد و اندازه کارت‏هاى اعتبارى متداول به همراه ‏تراشه‏ هاى پردازش‏گر تعبيه شده در درون آنها ، امکان استفاده از کارت را براى ديگران غيرممکن مى ‏سازد.
کارت‏هاى هوشمند زيستى، مشخصه‏ هاى زيستى افراد را دريافت مى ‏کنند و اينها چيزهايى نيستند که فراموش ، کپى بردارى ‏و يا مفقود شوند.
اثر انگشت صاحب اصلى کارت به صورت ديجيتالى درون کارت قرار داده مى ‏شود.
هنگام استفاده از کارت، به جاى وارد کردن رمز عبور، اثر انگشت شخص توسط يک اسکنر مخصوص اسکن و در صورت تطابق ، استفاده از کارت مجاز شناخته مى ‏شود.

امضا
در اين روش يک اسکنر صفحه ه‏اى کوچک نمونه امضاى گرفته شده را با امضاهاى موجود در پايگاه داده اى خود مقايسه مى ‏کند و در برخى موارد ، ممکن است نمونه امضا از نظر شکل ، اندازه و خصوصياتى چون سرعت و زاويه قلم نيز بررسى ‏شود.

عنبيه چشم‏
عنبيه حاوى اطلاعات بيشترى نسبت به اثر انگشت است و در نتيجه امنيت بيشترى را تأمين مى‏ کند. وسايل بررسى عنبيه چشم بدون تماس با چشم مى ‏توانند در کمتر از چند ثانيه ، پايگاه داده‏اى بزرگ خود را جست‏جو نمايند.

اسکن چهره‏
در اين روش، تشخيص هويت به کمک اسکن چهره انجام مى ‏گيرد و جالب اين که سيستم‏ هاى بيومتريک در اين روش با وجود عينک و رشد موهاى صورت، دچار خطاى تشخيص نمى ‏شوند. جالب است بدانيم که در اين زمينه ، ايران نيز گام‏هاى نخست خود را برداشته است.
بيستم فروردين امسال، روزنامه شرق به نقل از ايسنا خبر از ساخت رايانه شناسايى چهره در دانشکده مهندسى برق دانشگاه صنعتى اميرکبير داد. به گفته دکتر کريم فائز عضو هيئت علمى دانشکده مهندسى برق دانشگاه صنعتى اميرکبير، سيستم رايانه‏ راى شناسايى چهره که در قالب يک رساله دکترى طراحى شده، از جمله سيستم‏هاى شناسايى بيومتريک است که در جرم ‏شناسى، تشخيص هويت و تجهيزات امنيتى کنترل ‏تردد کاربرد دارد. با استفاده از اين سيستم، امکان تشخيص چهره افراد با دقت بيش از 90 درصد فراهم مى شود.

صدا
خصوصيات آوايى و صوتى از ديگر مشخصه‏ هاى منحصر به فرد به کار رفته در سيستم‏هاى بيومتريک است. براى ورود به يک ساختمان که به ابزارهاى بيومتريک مجهز است ، کافى است گوشى مخصوص را برداريد و خود را معرفى کنيد.
اگر اطلاعات صوتى شما به عنوان فرد واجد صلاحيت ورود به ساختمان در بانک اطلاعاتى موجود باشد، در آن صورت اجازه ورود به ساختمان را خواهيد يافت. نکته مهم در امنيت اين روش آن است که سيستم موجود را نمى ‏توان با صداهاى ‏ضبط شده و يا تقليد صدا فريب داد.
مشکل عمده اين سيستم‏ها، عدم تشخيص در شرايطى چون سرماخوردگى، گرفتگى صدا، آميختگى با صداهاى محيطى و طريقه بيان کلمات همراه با مکث، خنده و سرفه است.
از آن جا که تارهاى صوتى انسان، خصوصياتى غير خطى دارند و تحت تأثير عواملى چون جنسيت و حالات عاطفى فرد قرار دارند، سيستم‏هاى بيومتريک صوتى، نيازمند طراحى دقيق‏ترى مى ‏باشند و مسائلى چون طرز بيان و تلفظ، ميزان بلندى لهجه، زير و بم بودن صدا و سرعت اداى کلمات بايستى در طراحى آنها مد نظر قرار گيرد.
در هر صورت، ابزارهاى بيومتريک جای‏گزين روش‏هاى معمول امنيتى خواهند شد و هم اکنون نيز بسيارى از کشورها از فناورى بيومتريک به صورت ‏ترکيبى و همراه با رمزهاى عبور استفاده مى ‏کنند.
افسانه بودن قفل‏ها و کليدها و دور ريختن همه کارتهاى دست و پا گير - بى ‏هيچ دغدغه اى از ناامنى - هر چند رؤيايى شيرين خواهد بود اما بدون شک آن زمان ناامنى تعابيرى ديگر و مفهومى گسترده ‏تر خواهد يافت.

منابع‏
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Astaraki تشكر كرده اند:
behrouz6763 (۰۵-۲۳-۱۳۹۰), khabar22 (۰۱-۷-۱۳۹۲), vahidkh (۱۲-۳-۱۳۹۴)
پاسخ



كاربران در حال ديدن تاپيک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 

قوانين ارسال
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is فعال
شکلکها فعال است
كد [IMG] فعال است
كدهاي HTML غير فعال است
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال




زمان محلي شما با تنظيم GMT +3.5 هم اکنون ۱۱:۰۸ قبل از ظهر ميباشد.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.

Teach and Learn at Hexib | Sponsored by www.Syavash.com and Product In Review

استفاده از مطالب انجمن در سایر سایت ها، تنها با ذکر انجمن هوش مصنوعي به عنوان منبع و لینک مستقیم به خود مطلب مجاز است

Inactive Reminders By Icora Web Design