خوشهبندي با روش Complete-Link
اين روش همانند Single-Link جزء روشهاي خوشهبندي سلسله مراتبي و انحصاري محسوب ميشود. به اين روش خوشهبندي، تکنيک دورترين همسايه (furthest Neighbour) نيز گفته ميشود. در اين روش براي محاسبة شباهت بين دو خوشة A و B از معيار زير استفاده ميشود:
که i يک نمونه داده متعلق به خوشة A و j يک نمونه دادة متعلق به خوشة B ميباشد. در واقع در اين روش شباهت بين دو خوشه بيشترين فاصلة بين يک عضو از يکي با يک عضو از ديگري است. در شکل زير اين مفهوم بهتر نشان داده شده است.
شکل 6: شباهت بين دو خوشه در روش Complete-Link برابر است با بيشترين فاصلة بين دادههاي دو خوشه.
مثال: در اين قسمت سعي شده است تا در مثالي با فرض داشتن 6 نمونه داده و ماتريس فاصلة بين آنها که در جدول 6 نشان داده شده است، نحوة اعمال روش خوشهبندي Complete-Link بهتر تشريح شود.
در ابتدا هر داده به عنوان يک خوشه در نظر گرفته ميشود و يافتن نزديکترين خوشه در واقع يافتن کمترين فاصلة بين دادههاي بالا خواهد بود. با توجه به جدول 6 مشخص است که دادههاي 3 و 5 کمترين فاصله را دارا هستند. و در نتيجه آنها را با هم ترکيب کرده و خوشة جديدي حاصل ميشود که فاصلة آن از ساير خوشهها برابر است با بيشترين فاصلة بين 3 و يا 5 از ساير خوشهها. نتيجه در جدول 7 نشان داده شده است.
با توجه به جدول 7 مشخص است که دادههاي 1 و 2 کمترين فاصله را دارا هستند. و در نتيجه آنها را با هم ترکيب کرده و خوشة جديدي حاصل ميشود که فاصلة آن از ساير خوشهها برابر است با بيشترين فاصلة بين 1 و يا 2 از ساير خوشهها. نتيجه در جدول 8 نشان داده شده است.
با توجه به جدول 8 مشخص است که خوشههاي (3 و 5) و 4 کمترين فاصله را دارا هستند. و در نتيجه آنها را با هم ترکيب کرده و خوشة جديدي حاصل ميشود که فاصلة آن از ساير خوشهها برابر است با بيشترين فاصلة بين (3 و 5) و يا 4 از ساير خوشهها. نتيجه در جدول 9 نشان داده شده است.
با توجه به جدول 9 مشخص است که خوشههاي (1 و 2) و 6 کمترين فاصله را دارا هستند. و در نتيجه آنها را با هم ترکيب کرده و خوشة جديدي حاصل ميشود که فاصلة آن از ساير خوشهها برابر است با بيشترين فاصلة بين (1 و 2) و يا 6 از ساير خوشهها. نتيجه در جدول 10 نشان داده شده است.
در نهايت اين دو خوشة حاصل ا هم ترکيب ميشوند. نتيجه در دندوگرام شکل 7 نشان داده شده است.
شکل 7: دندوگرام مثال Complete-Link