نمايش پست تنها
قديمي ۱۲-۳-۱۳۹۱, ۰۱:۴۲ بعد از ظهر   #5 (لینک دائم)
beti66 Male
عضو جدید
 
آواتار beti66
 
تاريخ عضويت: بهمن ۱۳۹۱
پست ها: 2
تشكرها: 0
0 تشكر در 0 پست
Question

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله Reyhane نمايش پست
هستی شناسی مبحثی میان­رشته­ای است که با رشته­های مهندسی رایانه، هوش مصنوعی، زبانشناسی، فلسفه، کتابداری و اطلاع­رسانی، علوم شناختی و ... ارتباطی بسیار نزدیک دارد. واژه هستی­شناسی اولین بار در رشته فلسفه مطرح شده است. این مبحث به عنوان یکی از مهم­ترین شاخه­های رشته فلسفه، به مطالعه وجود و هستی اشیا و موجودیت­های جهان از طریق رده­بندی جامع آن­ها می­پردازد. کل هستی متشکل از موجودیت­هایی است که به نحوی در ارتباط مفهومی با یکدیگرند. این ارتباط­ها، شبکه­ای در هم تنیده از مفاهیم را تشکیل می­دهند که کل آن تصویری از هستی را متبادر می­سازد. به دلیل نیاز به ابزاری برای طبقه­بندی مفاهیم، متخصصان هوش مصنوعی در دهه 90 با وام­گیری مفهوم هستی­شناسی از رشته فلسفه، به توصیف مفاهیم پرداختند. از این طریق، مفهوم هستی­شناسی به حوزه­های دیگر مانند کتابداری، وب معنایی، سیبرنتیک، زبانشناسی، پردازش زبان طبیعی و ... نیز راه یافت.

هدف اصلی هستی­شناسی­ها به عنوان ابزارهای معنایی، ایجاد تصویری از حوزه­ای موضوعی شامل مفاهیم و روابط میان آن­ها در آن حوزه است. مشهورترین تعریف هستی­شناسی در هوش مصنوعی را گروبر (۱۹۹۳) ارائه نموده است. "هستی شناسی، تعریف واضح و رسمی یک مفهوم­سازی به اشتراک گذاشته شده است". بنابراین مفهوم­سازی، گام اول در طراحی هستی­شناسی است. به این معنی که لازم است به عنوان یکی از مهم­ترین مراحل طراحی هستی­شناسی، مفاهیم موجود در حوزه موضوعی، روابط معنایی میان آن­ها و محدودیت­های مربوط به هر مفهوم را به روشنی مشخص کرد. واژه "رسمی" در تعریف به این معنا است که مفاهیم و روابط موجود در یک حوزه باید به شیوه­ای قابل فهم برای رایانه بیان شوند. از آنجا که هستی­شناسی­ها از زبان و قواعد و استانداردهای خاص خود استفاده می­کنند، اطلاعات آن­ها برای رایانه معنادار است. تا آنجا که حتی امکان استنتاج و کشف دانش را نیز برای رایانه فراهم می­نمایند. عبارت "به اشتراك گذاشته شده" در این تعریف به این معنی است که هستی­شناسی باید بتواند امکان تعامل و تبادل دانش را میان رایانه­ها و نظام­های اطلاعاتی مختلف برقرار سازد.
سلام
ممنون بایت مطالب خیلی خوبتون
من یه چندتا سوال دارم که نتونستم جایی جوابشون رو پیدا کنم
1. اولین کسی که واژه آنتولوژی و مفاهیم اون رو در زمینه علم هوش مصنوعی وارد کرد کی بود؟
2. افراد معروف و سرشناس تو این حوزه چه کسانی هستن؟
3. سایتی هست که اطلاعات روز در مورد آنتولوژی و روش های جدید استخراج خودکار اونجا باشه و بشه سوالات خاص تو این زمینه رو اونجا مطرح کرد؟

لطفا هلپ مییییییییییییی

راستی یه انتقاد هم از ساییتون دارم!
بر خلاف سایت های مشابهش خیییییلیییییی دیر لود میشه!
beti66 آفلاين است   پاسخ با نقل قول