Artificial Intelligence - هوش مصنوعی  
انجمن را در گوگل محبوب کنيد :

بازگشت   Artificial Intelligence - هوش مصنوعی > مقدمات هوش مصنوعی > هوش مصنوعی چیست؟


 
تبليغات سايت
Iranian Association for the Advancement of Artificial Intelligence
ارسال تاپيک جديد  پاسخ
 
LinkBack ابزارهاي تاپيک نحوه نمايش
قديمي ۰۵-۲۵-۱۳۸۷, ۰۵:۳۰ بعد از ظهر   #1 (لینک دائم)
Active users
 
آواتار Mina
 
تاريخ عضويت: ارديبهشت ۱۳۸۷
محل سكونت: فعلا همینجا > ایران
پست ها: 24
تشكرها: 2
192 تشكر در 23 پست
ارسال پيغام Yahoo به Mina
Lightbulb پدر هوش مصنوعی را بیشتر بشناسیم!

پرفسور لطفي زاده در سال 1300 هجري شمسي در شهر باكو، ديده به جهان گشود. مادرش يك پزشك آذري و پدرش يك روزنامه‌نگار ايراني بود. سال‌هاي كودكي را در زادگاه خود گذراند. اما در ده سالگي، هنگامي كه استالين، فرمان عمومي كردن زمين‌هاي كشاورزي در سراسر اتحاد جماهير شوروي سابق را صادر كرد، وضع زندگي خانوادگي آنان رو به وخامت گذاشت. به ناچار، به همراه خانواده به سرزمين پدري، ايران، مهاجرت كرد و در تهران به تحصيل زبان انگليسي و ديگر معلومات ابتدايي پرداخت. لطفي‌زاده سپس وارد دبيرستان البرز تهران شد و تحصيلات متوسطه را با موفقيت به پايان رساند.





در 1321 و درحالي كه بيست و يك سالگي را پشت سر مي‌گذاشت، با درجه ليسانس در رشته مهندسي برق از دانشگاه تهران فارغ‌التحصيل شد. مقارن با جنگ جهاني دوم جلاي وطن كرد و به قصد ادامه تحصيل رهسپار ايالا‌ت متحده شد. در آنجا ابتدا وارد انيستيتو تكنولوژي ماساچوست ‌(MIT) شد و مدرك فوق ليسانس گرفت. سپس در سال 1328 شمسي توانست تحصيلات دوره دكترا را در دانشگاه كلمبياي نيويورك با موفقيت به پايان برساند و در همانجا به تدريس تئوري سيستم‌ها در مهندسي مشغول شد.

از سال 1338 به تدريس در دپارتمان مهندسي برق دانشگاه بركلي پرداخت و چهار سال بعد صاحب كرسي استادي در آن دانشگاه شد. از آن زمان به بعد، لطفي زاده به تدريس و پژوهش‌هاي خود در زمينه مهندسي كامپيوتر، برق، كنترل و سيستم‌ها پرداخته است. در 1965 ميلادي، يعني دوسال پس از كسب كرسي استادي در دانشكده مهندسي برق، نظريه درخشان و بحث‌برانگيز <مجموعه‌هاي فازي> را در قالب يك مقاله علمي ارائه نمود. اين مقاله نه تنها زندگي علمي و پژوهشي او را دگرگون كرد، دنيا را نيز تكان داد.

لطفي زاده مردي ساده، فروتن و بي‌تكلف است. با اين‌كه تمام وقت او صرف فعاليت‌هايي مي‌شود كه با پيشبرد علم و مهندسي ارتباط دارند، وضعيت شغلي بسيار خوبي دارد. او در سال 1991، يعني زماني كه به هفتاد سالگي رسيد رسما بازنشسته شد ولي عجيب نيست كه فهرست فعاليت‌هاي مرد خلاق، باهوش و فعالي همچون او، پس از بازنشستگي، حتي شلوغ‌تر و متراكم‌تر از قبل باشد.

اكنون كه 87 سال دارد نيز اگر در كاليفرنيا باشد، هر روز به دانشگاه مي‌رود. اما بسياري از روزهاي او صرف حضور در كنفرانس‌ها و همايش‌هايي مي‌شود كه اغلب در شهرهاي ديگر يا خارج از ايالا‌ت متحده برپا مي‌شوند. هربار كه به خارج مي‌رود، شبانه سفر مي‌كند تا وقت خود را در هتل‌ها و فرودگاه‌ها تلف نكند؛ زيرا برنامه كاري روزانه او بسيار فشرده است. لطفي‌زاده در وادي دانش، يك عاشق است. تاكنون دانشگاه‌هاي متعددي در سراسر دنيا لطفي زاده را براي دريافت دكتراي افتخاري و مدال افتخار دعوت‌كرده‌اند. او در فاصله سال‌هاي 1986 تا 2001 ميلادي چهارده دكتراي افتخاري از دانشگاه‌هاي فرانسه، آلمان، ايالا‌ت متحده، كانادا، اسپانيا، آذربايجان، چك و لهستان دريافت كرده است. پرفسور لطفي زاده در طول زندگي پربار خود موفق به كسب ده مدال و نشان افتخار از مؤسسات علمي جهان، به ويژه انجمن بين‌المللي مهندسان برق و الكترونيك، IEEE شده است و نزديك به پانزده جايزه بين‌المللي ديگر را به پاسداشت تلاش‌هاي بي‌وقفه خود در اين عرصه از آن خود نموده است.

لطفي كه لطفي‌زاده در حق علوم مهندسي كرد، براستي ستودني است. از سال 1344 كه نظريه فازي را ارائه نمود، تاكنون بيش از پانزده هزار مقاله علمي معتبر در اين زمينه منتشر شده است، بيش از هزار اختراع مربوط به سيستم‌هاي فازي در ژاپن، و ساير نقاط جهان به ثبت رسيده است. تنها در ژاپن، جايي كه پژوهشگران زيادي به اين رشته علاقه دارند و واژه فازي را گاهي با لهجه ژاپني، <فاجي> مي‌خوانند، بيش از دو هزار دانشمند فقط روي منطق فازي و سيستم‌هاي مبتني بر آن كار مي‌كنند. نظريه او اكنون ديگر محدود به رياضيات و مهندسي نمانده و بسياري از انديشه‌ها و تفكرات فازي را كه از صدها سال پيش در ذهن بشر مطرح بوده، دوباره در ابعادي جهاني براي انسان معاصر مطرح كرده است.

اين روزها علم هوش‌مصنوعي مدرن از نظريه فازي بهره فراواني مي‌برد. انديشه متعالي او قفلي را كه سال‌ها بر چارچوب علوم بشر باقي مانده بود، شكست و دريچه‌اي شد به سوي جهان پيچيده و ناشناخته‌اي كه انسان معاصر هنوز در تكاپوي شناختنش است. نام او بر پيشاني تاريخ علم همواره جاويدان خواهد بود.

----------------------------
منبع : ماهنامه شبکه
Mina آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Mina تشكر كرده اند:
ali-zi-zeperto (۰۸-۱۸-۱۳۸۷), alika2005 (۰۱-۶-۱۳۹۱), cdeb_4975 (۰۳-۲۲-۱۳۹۱), dijam (۰۷-۱۵-۱۳۸۷), Gabriel (۰۶-۱۱-۱۳۸۷), HojjatJafary (۰۱-۱۹-۱۳۹۰), meys@m (۰۹-۲۰-۱۳۸۷), nojum70 (۰۷-۲۳-۱۳۸۹), Robopocalypse (۰۱-۲۹-۱۳۹۱), Sahebi (۰۷-۱۶-۱۳۸۷), tohidsabunchi (۱۰-۲۵-۱۳۸۹)

  #ADS
نشان دهنده تبلیغات
تبليغگر
 
 
 
تاريخ عضويت: -
محل سكونت: -
سن: 2010
پست ها: -
 

نشان دهنده تبلیغات is online  
پاسخ



كاربران در حال ديدن تاپيک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 

قوانين ارسال
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is فعال
شکلکها فعال است
كد [IMG] فعال است
كدهاي HTML غير فعال است
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال




زمان محلي شما با تنظيم GMT +3.5 هم اکنون ۱۲:۱۶ بعد از ظهر ميباشد.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.

Teach and Learn at Hexib | Sponsored by www.Syavash.com and Product In Review

استفاده از مطالب انجمن در سایر سایت ها، تنها با ذکر انجمن هوش مصنوعي به عنوان منبع و لینک مستقیم به خود مطلب مجاز است

Inactive Reminders By Icora Web Design