تاييد هويت افراد از طريق خطوط اصلي كف دست با استفاده از فيلتر گابور دايره ای
خطوط كف دست، يكي از ويژگي هاي بيومتريكي است كه در متمايزكردن افراد مختلف از يكديگر دقّت بالايي دارد. لذا، روشهاي مختلفي براي تعيين اين خطوط توسط پژوهشگران ارائه گرديده است. در اين مقاله براي تعيين خطوط اصلي كف دست، روشي مبتني بر فيلتر گابور پيشنهاد شده كه با تغييري در قسمت موهومي فيلتر گابور، از آن بعنوان يك اپراتور لبه ياب استفاده ميشود تا خطوط اصلي كف دست را از ساير خطوط موجود در كف دست تميز دهد. مقايسه نتايج حاصل از اعمال اين روش و لبه يابهايي چون مار و كني، بيانگر عملكرد خوب و دقيق اين روش در تعيين خطوط اصلي كف دست مي باشد. سپس در فاز تاييد هويت بر مبناي اين خطوط اصلي، از فيلتر گابور دايره اي جهت استخراج ويژگي و براي بررسي ميزان شباهت دو تصوير كف دست، متريك همينگ بكار گرفته شده است. نتايج حاصل در تاييد هويت فرد، نشان از عملكرد نسبتاً دقيق روش ارائه شده، دارد.
تحليل استاتيكي سازه خرپا با استفاده از پارامترهاي فازي
تحليل استاتيكي يك خرپاي دو بعدي با استفاده از مدلسازي عدم قطعيتهاي موجود در پارامترهاي مؤثر در تحليل سازه بصورت اعداد فازي با توابع عضويت مثلثي انجام شد. محاسبات فازي در حالت اول براي بارگذاري، ضريب كشساني و ابعاد هندسي؛ در حالت دوم براي بارگذاري و ابعاد هندسي و در مرحله سوم براي ضريب كشساني و ابعاد هندسي انجام شد. با افزايش تعداد اعداد فازي در محاسبات، جابجايي هاي بدست آمده با استفاده از اصل گسترش لطفي زاده فازي تر مي شوند. پاسخهاي فازي، طيف مقادير ممكن را براي جابجايي المانهاي خرپا همراه با درجه عضويت آنها نشان مي دهند و اين مي تواند، راه جايگزين مناسبي براي آزمايشهاي تحليل سازه باشد. نتايج فازي همخواني كاملي با پاسخهاي بدست آمده از نرم افزار ansys 10 به روش اجزاي محدود براي تعيين تنش و جابجايي براي هر عضو سازه دارند.
تحليل تاثير پارامترهاي مختلف سنگزني بر توزيع تنشهاي پسماند با هوش مصنوعي
تنشهاي پسماند تنشهاي هستند كه در حالتيكه بر جسم نيروهاي خارجي اعمال نشده در آن وجود دارد. اين تنشها در فلزات و ديگر مواد تحت تاثير فرآيندهاي مكانيكي، حرارتي و يا شيميايي ايجاد مي شود. بر اثر اين فرآيندها تغيير شكل دائمي و غير يكنواخت در جسم ايجاد ميشود. اين تنشها بصورت كششي و فشاري هستند. در اين تحقيق ابتدا بر روي چند نمونه آزمايشگاهي سنگ زني انجام مي شود. در هر نمونه پارمتراهاي موثر بر سنگ زني از قبيل ميزان براده برداري، سرعت تراش و نوع خنك كننده متفاوت در نظر گرفته مي شود. آنگاه تنشهاي پسماند ناشي از فرآيند توسط پرتو ايكس اندازه گيري مي شود. سپس با استفاده از نتايج آزمايشگاهي، يك شبكه عصبي مصنوعي ايجاد مي گردد. پس از آموزش شبكه عصبي، با استفاده از آن مي توان ميزان تنش پسماند در عمق نمونه را تحت هر شرايطي بدست آورد . از مزاياي اين روش صرفه جويي در وقت و هزينه است . نتايج نشان ميدهد كه هرگاه در فرآيند سنگ زني اثر دماي بالا آشكار شود تنش پسماند كششي در سطح جسم ظاهر مي شود و چنانچه اثر حرارت ناچيز باشد تنش پسماند فشاري توليد مي شود.
ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺑﻴﻤﺎري دﻳﺎﺑﺖ ﻧﻮع 1 ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﺮﻛﻴﺐ اﻟﮕﻮرﻳﺘﻢ anfis و ga-nn
از جمله مشكلاتي كه در روشهاي رايج تشخيص بيماري ديابت نوع 1 وجود دارد عدم در نظر گرفتن ويژگيهاي مناسب به منظور تشخيص بيماري و در نتيجه ضعف در تشخيص آن بيماري خصوصاً در مراحل ابتدايي آن ميباشد. در اين مقاله سعي شده است تا ابتدا با استفاده از يك بهينه ساز الگوريتم تكاملي ، ويژگيهاي مطلوب د ر روند تشخيص بيماري انتخاب و سپس با استفاده از الگوهاي بهينه انتخاب شد ه در يك الگوريتم anfis ، به تشخيص هوشمند بيماري ديابت پرداخته شود . در نهايت مشخص شد كه الگوريتم anfis با حدود 10 % افزايش ميزان صحت تشخيص بيماري در مرحله آموزش و 5% افزايش ميزان صحت در مرحله آزمايش، ميتواند از كارايي مطلوبتري نسبت به ديگر روشهاي هوشمند قبلي برخوردار باشد ضمن اينكه علاوه بر افزا يش ميزان صحت نسبت به تحقيقات مشابه، تعداد ويژگيهاي مطلوب در تشخيص بيماري نيز در مقايسه با تحقيقات مشابه انجام شد ه ديگر به كمتر از نصف كاهش يافته است كه اين خود باعث افزايش سرعت در فرايند تشخيص مطلوب بيماري ديابت خواهد شد.
در اين مقاله روشي جديد به منظور توسعه ي طراحي سيستم هاي كنترل چند سطحي بررسي مي شود به گونه اي كه امكان طراحي سيستم كنترل چند سطحي كه در اينجا بيشتر براي سيستم هاي دو سطحي كنترل با ناظر بيان شده از يك چارچوب و قالب خاص براي صورت كلي معادلات ديناميك آن خارج مي كند و به طراح اين امكان را مي دهد كه بدون توجه به شكل كلي معادلات ديناميك طراحي را انجام دهد اين روش قابليت تعميم به سيستم هاي چند سطحي را نيز دارد.
تعيين پارامترهاي حاكم بر خط نورد سرد با استفاده از شبكه هاي عصبي مصنوعي
در اين مقاله به تعيين پارامترهاي اصلي حاكم بر خط نورد سرد پيوسته فولاد، اعم از پارامترهاي ورق و پارامترهاي فرآيند، و ايجاد يك سيستم هوشمند براي خط نورد سرد فولاد با استفاده از شبكه هاي عصبي مصنوعي پرسپترون چند لايه پرداخته ميشود. در واقع در اين مقاله نشان داده ميشود كه در يك خط نورد امكان پيش بيني پارامترهاي اساسي حاكم بر نورد سرد براي نورد ورقهاي فولادي با خواص و ابعاد جديد با استفاده از اطلاعات تجربي به دست آمده از نورد ورقهاي قبلي كه توسط يك سيستم شبكه عصبي آموزش داده شده اند، وجود دارد. اطلاعات مورد استفاده در آموزش شبكه عصبي به دو دسته تقسيم ميشوند. دسته اول اطلاعاتي كه مستقيماً از روي خط نورد سرد توسط دستگاههاي موجود اندازه گيري ميشود و دسته دوم اطلاعاتي كه قابل اندازه گيري نيستند و از شبيه سازي فرآيند خط نورد سرد پنج مرحله اي توسط نرم افزار اجزاء محدود abaqus حاصل ميگردد. در پايان نتايج حاصل از سيستم شبكه عصبي براي پنج حالت متفاوت با نتايج تجربي مقايسه ميگردد.
توازن بار ترافيك شبكه و مسيريابي مبتني بر مهندسي ترافيك با استفاده از كولوني مورچه ها
يكي از مسائل مهم در شبكه هاي پويا كه در آنها هزينه اتصالات بطور پي در پي تغيير مي كند ايجاد توازن بار ترافيكي در شبكه است ، بطوريكه بسته هاي داده از مسير هايي با حداقل تراكم به مقصد برسند. يكي از روشهاي اصلي براي حل مسائل مسير يابي و توازن بار استفاده از الگوريتم هاي مبتني بر مورچه است . اين الگوريتم ها از رفتار ساده مورچه ها در طبيعت الهام مي گيرند . الگوريتم هاي متعددي براي حل مسائل مسيريابي و ايجاد توازن بار مبتني بر بهينه سازي كولوني مورچه ( aco ) مطرح شده اند . در اين مقاله ، الگوريتم جديدي مبتني بر بهينه سازي چند گانه كولوني مورچه ( maco ) در يك سيستم abc ارائه داده ايم . در اين الگوريتم كارايي شبكه بوسيله نسبت فراخواني هاي از دست رفته در گام هاي زماني يكسان محاسبه مي شود . نتايج شبيه سازي نشان مي دهد كه اين روش توانسته است بطور كار آمدي بار ترافيك را در شبكه متعادل كند ، بطوريكه داده ها در هر گام زماني مسير بهينه را براي رسيدن به مقصد انتخاب كنند.
توپولوژيهاي حاصل ازعملگرهاي تقريب فازي دوگان روي اتوماتاي فازي
در اين مقاله دو عملگر تقريب فازي c و c′را ارائه نموده كه درآن عملگر c′از نوع بستار فازي و عملگر c از نوع داخلي فازي مي باشد.سپس توپولوژيهاي (فازي) وابسته به اين عملگرها را بدست آورده و نتايجي روي اين توپولوژيها بدست مي آوريم.