Artificial Intelligence - هوش مصنوعی  
انجمن را در گوگل محبوب کنيد :

بازگشت   Artificial Intelligence - هوش مصنوعی > پردازش تصویر > پردازش تصوير رقمي(Digital Image Processing)


 
تبليغات سايت
Iranian Association for the Advancement of Artificial Intelligence
ارسال تاپيک جديد  پاسخ
 
LinkBack ابزارهاي تاپيک نحوه نمايش
قديمي ۰۹-۲۵-۱۳۹۱, ۰۵:۰۴ بعد از ظهر   #1 (لینک دائم)
عضو جدید
 
آواتار aramis2000
 
تاريخ عضويت: مهر ۱۳۹۰
پست ها: 7
تشكرها: 5
0 تشكر در 0 پست
پيش فرض کمک در اندازه گیری طول و عرض یک شی در تصویر (باینری)

سلام خدمت همه دوستان گلم
از اونجایی که یک قسمت از پروژه من به image processing مروبوط میشه و من هم در این زمینه کاملا مبتدی هستم خواهشمند یاری دوستان حرفه ای در این زمینه هستم.
من یکسری عکس از برگ های مختلف گیاهان دارم و باید توسط پردازش تصویر بصورت اتوماتیک مقدار طول و عرض اونارو اندازه بگیرم.مشکل اینجاست که من در این زمینه تخصص ندارم از دوستانی که میتونند کمک کنند ممنون میشم راهنمایی بگیرم.
برای نمونه عکس زیر رو میزارم که بیشتر قابل درک باشه.
[IMG][/IMG]

email:mohamadalijan@gmail.com
aramis2000 آفلاين است   پاسخ با نقل قول

  #ADS
نشان دهنده تبلیغات
تبليغگر
 
 
 
تاريخ عضويت: -
محل سكونت: -
سن: 2010
پست ها: -
 

نشان دهنده تبلیغات is online  
قديمي ۰۹-۲۶-۱۳۹۱, ۰۱:۳۶ قبل از ظهر   #2 (لینک دائم)
Active users
 
آواتار mahdiii
 
تاريخ عضويت: اسفند ۱۳۸۸
محل سكونت: مشهد
پست ها: 355
تشكرها: 27
167 تشكر در 131 پست
My Mood: Khoshhal
پيش فرض

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله aramis2000 نمايش پست
سلام خدمت همه دوستان گلم
از اونجایی که یک قسمت از پروژه من به image processing مروبوط میشه و من هم در این زمینه کاملا مبتدی هستم خواهشمند یاری دوستان حرفه ای در این زمینه هستم.
من یکسری عکس از برگ های مختلف گیاهان دارم و باید توسط پردازش تصویر بصورت اتوماتیک مقدار طول و عرض اونارو اندازه بگیرم.مشکل اینجاست که من در این زمینه تخصص ندارم از دوستانی که میتونند کمک کنند ممنون میشم راهنمایی بگیرم.
برای نمونه عکس زیر رو میزارم که بیشتر قابل درک باشه.
[IMG][/IMG]

email:mohamadalijan@gmail.com
این چیزیکه من به ذهنم می رسه شما می خواین بلندترین طول(قطر) را به دست بیارین و سپس ضلع دیگه میشه خطی که عمود بر این قطر باشه. برای این کار می تونین به این صورت عمل کنین:
1- با داشتن مختصات x,y کانتور یا همون پیرامون برگ ابتدا مرکز ثقل اون رو به دست بیارین که میشه مثلا xc,yc
XX=X-xc
YY=Y-yc
2- تمام مختصات x,y را از این مقدار کم کنید. در این صورت مرکز ثقل شما هم اکنون 0و0 خواهد شد.
3- ماتریس کواریانس آن را به دست بیاورید که ماتریسی 2*2 خواهد شد. در متلب تابعش هست cov یا
[XX,YY]'*[XX,YY] را محاسبه کنید
' منظور ترانهاده است.
XX,YY دو ماتریس n*1 هستند.
با محاسبه بردارهای ویژه و مقادیر ویژه این ماتریس نهایی 2*2 جهت و مقدار بزرگی دو قطر موردنظر یافت می شود.
mahdiii آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از mahdiii تشكر كرده است:
aramis2000 (۰۹-۲۶-۱۳۹۱)
قديمي ۰۹-۲۶-۱۳۹۱, ۰۸:۰۴ بعد از ظهر   #3 (لینک دائم)
عضو جدید
 
آواتار aramis2000
 
تاريخ عضويت: مهر ۱۳۹۰
پست ها: 7
تشكرها: 5
0 تشكر در 0 پست
پيش فرض reply

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله mahdiii نمايش پست
این چیزیکه من به ذهنم می رسه شما می خواین بلندترین طول(قطر) را به دست بیارین و سپس ضلع دیگه میشه خطی که عمود بر این قطر باشه. برای این کار می تونین به این صورت عمل کنین:
1- با داشتن مختصات x,y کانتور یا همون پیرامون برگ ابتدا مرکز ثقل اون رو به دست بیارین که میشه مثلا xc,yc
xx=x-xc
yy=y-yc
2- تمام مختصات x,y را از این مقدار کم کنید. در این صورت مرکز ثقل شما هم اکنون 0و0 خواهد شد.
3- ماتریس کواریانس آن را به دست بیاورید که ماتریسی 2*2 خواهد شد. در متلب تابعش هست cov یا
[xx,yy]'*[xx,yy] را محاسبه کنید
' منظور ترانهاده است.
Xx,yy دو ماتریس n*1 هستند.
با محاسبه بردارهای ویژه و مقادیر ویژه این ماتریس نهایی 2*2 جهت و مقدار بزرگی دو قطر موردنظر یافت می شود.
مهدی جان خیلی ممنون از راهنمایی خوبت،من تقریبا روش کلی کار دستم اومد ولی بعضی جاهاشو یکم گیج میزنم منظورتو از گزینه 2 که نوشتی درست متوجه نشدم ، این x و y بزرگ کدوم ماتریس میشه که من باید مختصات مرکز ثقل رو از اونا کم کنم؟و اینکه که گفتی با محاسبه بردارهای ویژه و مقادیر ویژه این ماتریس نهایی 2*2 جهت و مقدار بزرگی دو قطر موردنظر یافت می شود میشه اینجاشو یکم بیشتر توضیح بدی؟ دست گلت درد نکنه
aramis2000 آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي ۰۹-۲۶-۱۳۹۱, ۱۱:۱۶ بعد از ظهر   #4 (لینک دائم)
Active users
 
آواتار mahdiii
 
تاريخ عضويت: اسفند ۱۳۸۸
محل سكونت: مشهد
پست ها: 355
تشكرها: 27
167 تشكر در 131 پست
My Mood: Khoshhal
پيش فرض

X نشان دهنده مختصات x یا همون ستونهای پیکسل های پیرامونته که هست n*1
Y نشان دهنده مختصات y یا همون سطرهای پیکسل های پیرامونته که هست n*1
پس باید xc رو که میانگین x هاست از X کم کنی و همچنین yc رو که میانگین y هاست از Y کم کنی یعنی
xc=mean(X)
yc=mean(Y)
XX=X-xc
YY=Y-yc
XX , YY بردارهای مربوط به xها و yهاست که الآن نرمالیزه شده اند و اگه میانگین اونها رو حساب کنی میشه 0و0 (zero mean)
حالا یه ماتریس n*2 ایجاد می کنی به این صورت که ستون اولش x ها و ستون دومش yهاست یعنی
[XX,YY]
و کواریانس اونو حساب می کنی همون طوری که گفتم و بعدش بردارهای ویژه و مقادیر ویژشو تو متلب با eig
که بهت بردار ویژه و مقادیر ویژه رو برمی گردونه
یه راهی به نظرم رسید که ساده تره شاید، اینه که فاصله هر نقطه روی پیرامونو تا تک تک نقاط محاسبه کن که میشه با مرتبه زمانی n2 بعدش اون دونقطه ای که بیشترین فاصله رو دارند میشه همون قطر اصلیت و عمود بر این قطر میشه قطر دیگت. این روش شاید برای همه برگها جواب نده و خطا داشته باشه. باید تست کنی
mahdiii آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از mahdiii تشكر كرده است:
aramis2000 (۰۹-۲۷-۱۳۹۱)
قديمي ۰۹-۲۷-۱۳۹۱, ۰۲:۳۳ بعد از ظهر   #5 (لینک دائم)
عضو جدید
 
آواتار aramis2000
 
تاريخ عضويت: مهر ۱۳۹۰
پست ها: 7
تشكرها: 5
0 تشكر در 0 پست
پيش فرض

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله mahdiii نمايش پست
X نشان دهنده مختصات x یا همون ستونهای پیکسل های پیرامونته که هست n*1
Y نشان دهنده مختصات y یا همون سطرهای پیکسل های پیرامونته که هست n*1
پس باید xc رو که میانگین x هاست از X کم کنی و همچنین yc رو که میانگین y هاست از Y کم کنی یعنی
xc=mean(X)
yc=mean(Y)
XX=X-xc
YY=Y-yc
XX , YY بردارهای مربوط به xها و yهاست که الآن نرمالیزه شده اند و اگه میانگین اونها رو حساب کنی میشه 0و0 (zero mean)
حالا یه ماتریس n*2 ایجاد می کنی به این صورت که ستون اولش x ها و ستون دومش yهاست یعنی
[XX,YY]
و کواریانس اونو حساب می کنی همون طوری که گفتم و بعدش بردارهای ویژه و مقادیر ویژشو تو متلب با eig
که بهت بردار ویژه و مقادیر ویژه رو برمی گردونه
یه راهی به نظرم رسید که ساده تره شاید، اینه که فاصله هر نقطه روی پیرامونو تا تک تک نقاط محاسبه کن که میشه با مرتبه زمانی n2 بعدش اون دونقطه ای که بیشترین فاصله رو دارند میشه همون قطر اصلیت و عمود بر این قطر میشه قطر دیگت. این روش شاید برای همه برگها جواب نده و خطا داشته باشه. باید تست کنی
خیلی ممنون از توجهت مهدی جان
من اون چیزی رو که از حرفات متوجه شدم انجام دادم ولی باز به نتیجه نرسیدم.نمیدونم شاید کار من مشکل داشته. برنامه رو میزارم اگه زحمتی نیست برات یه چک بکن ببین اشکال کار من کجاست.
من یک بار اندازه طول و عرض رو با imtool گرفتم به ترتیب 377 و 305 و یک بارم توسط کدی که نوشتم که جواب هاش کلی با این عددها فرق داشت.
در ضمن اونجایی که گفتی XX , YY بردارهای مربوط به xها و yهاست که الآن نرمالیزه شده اند و اگه میانگین اونها رو حساب کنی میشه 0و0 (zero mean)، من امتحان کردم zero mean نشد.
clc
clear all
Image = imread('IM.jpg');
Image=imresize(Image,0.25);
dImage = im2double(Image);
logicalImage = im2bw(dImage, 0.75);
BW=imcomplement(logicalImage);
BW = bwareaopen(BW,30);
BW2 = bwmorph(BW,'remove'); % get the contour
[X Y]=find(BW2==1);
xc=mean(X);
yc=mean(Y);
xx=X-xc;
yy=Y-yc;
r=[xx yy];
co=cov(r);
[v d]=eig(co)
اینم لینک عکس یک برگ برای نمونه
http://s13.postimage.org/q70lk4u2f/image.jpg
aramis2000 آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي ۰۹-۲۷-۱۳۹۱, ۰۷:۲۹ بعد از ظهر   #6 (لینک دائم)
Active users
 
آواتار mahdiii
 
تاريخ عضويت: اسفند ۱۳۸۸
محل سكونت: مشهد
پست ها: 355
تشكرها: 27
167 تشكر در 131 پست
My Mood: Khoshhal
پيش فرض

من کدتو دیدم کاملا درست بود. الآن xx,yy نرمالیزه شدند. من چک کردم میانگین صفر بودند یعنی خیلی نزدیک به صفر بود 12-^10
بعد یه پلات به کد اضافه کردم نتیجه رو ببینی. کدت کاملا صحیح بود من هیچ تغییری ندادم
می تونی با v که جهتو نشون میده و d که یه ضریبی از مقدار طولشونه اون خطها رو رسم کنی. نتیجه خوبه

clear all
Image = imread('image.jpg');
Image=imresize(Image,0.25);
dImage = im2double(Image);
logicalImage = im2bw(dImage, 0.75);
BW=imcomplement(logicalImage);
BW = bwareaopen(BW,30);
BW2 = bwmorph(BW,'remove'); % get the contour
[X Y]=find(BW2==1);
xc=mean(X);
yc=mean(Y);
xx=X-xc;
yy=Y-yc;
r=[xx yy];
co=cov(r);
[v d]=eig(co);

length_diam1=2*sqrt(d(1,1))*v(:,1); % the length of diameter
length_diam2=2*sqrt(d(2,2))*v(:,2); % the length of diameter
figure;
plot(yy,xx,'.b');
hold on;plot([0,length_diam1(1)],[0,length_diam1(2)],'r');
hold on;plot([0,length_diam2(1)],[0,length_diam2(2)],'r');
mahdiii آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي ۰۹-۲۷-۱۳۹۱, ۰۹:۱۲ بعد از ظهر   #7 (لینک دائم)
Active users
 
آواتار mahdiii
 
تاريخ عضويت: اسفند ۱۳۸۸
محل سكونت: مشهد
پست ها: 355
تشكرها: 27
167 تشكر در 131 پست
My Mood: Khoshhal
پيش فرض

من یکم تغییر دادم. لازم نیست پیرامون رو به دست بیاری. با همون تصویر دودویی شده (که پیکسلهای داخلی رو هم شامل میشه) نتیجه بهتره. برای تست می تونی تصویرو بچرخونی و کدو اجرا کنی دوباره
clc
clear all
close all
Image = imread('image.jpg');
if(ndims(Image==3))
Image=rgb2gray(Image);
end
Image=imresize(Image,0.25);
dImage = im2double(Image);
logicalImage = im2bw(dImage, 0.9);
BW=imcomplement(logicalImage);
BW2 = bwareaopen(BW,30);
%BW2 = bwmorph(BW,'remove'); % get the contour
%% Rotation
%BW2=imrotate(BW2,30);
%%
[rr cc]=find(BW2==1);

Y=-rr;
X=cc;
xc=mean(X);
yc=mean(Y);
xx=X-xc;
yy=Y-yc;
co=cov([xx yy]);
[v d]=eig(co);

length_diam1=2*sqrt(d(1,1))*v(:,1); % the length of diameter
length_diam2=2*sqrt(d(2,2))*v(:,2); % the length of diameter
figure;
plot(xx,yy,'.b');
hold on;plot([0,length_diam1(1)],[0,length_diam1(2)],'r');
hold on;plot([0,length_diam2(1)],[0,length_diam2(2)],'r');

xlim([-100,100])
ylim([-100,100])
mahdiii آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از mahdiii تشكر كرده است:
aramis2000 (۰۹-۲۸-۱۳۹۱)
قديمي ۰۹-۲۸-۱۳۹۱, ۱۰:۰۲ قبل از ظهر   #8 (لینک دائم)
عضو جدید
 
آواتار aramis2000
 
تاريخ عضويت: مهر ۱۳۹۰
پست ها: 7
تشكرها: 5
0 تشكر در 0 پست
پيش فرض

دستت درد نکنه مهدی جان خیلی بهتر شده ولی یه مسئله ای که است مطابق اولین شکلی که من برا مثال ذکر کردم نیست منظورم اینکه این فقط قسمتی از این بردارهای متعامد رو رسم میکنه نه کلشو من میخوام این بردارها از هر طرف بروی شکل مماس باشن، مثلا من برنامه رو با 2 تا عکس مختلف کردم که بصورت زیر شد.
خط های زرد رو خودم اضافه کردم که ایدال منه و باید اینطوری رسم بشه. راستی اگه بشه مختصات این 4 نقطه رو که با مشکی مشخص کردم پیدا کنم هم میشه این کارو انجام داد،خواستم ببینم ایده ای تو این زمینه داری؟
View image: 1
View image: 2
aramis2000 آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي ۰۹-۲۹-۱۳۹۱, ۰۷:۳۵ بعد از ظهر   #9 (لینک دائم)
Active users
 
آواتار mahdiii
 
تاريخ عضويت: اسفند ۱۳۸۸
محل سكونت: مشهد
پست ها: 355
تشكرها: 27
167 تشكر در 131 پست
My Mood: Khoshhal
پيش فرض

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله aramis2000 نمايش پست
دستت درد نکنه مهدی جان خیلی بهتر شده ولی یه مسئله ای که است مطابق اولین شکلی که من برا مثال ذکر کردم نیست منظورم اینکه این فقط قسمتی از این بردارهای متعامد رو رسم میکنه نه کلشو من میخوام این بردارها از هر طرف بروی شکل مماس باشن، مثلا من برنامه رو با 2 تا عکس مختلف کردم که بصورت زیر شد.
خط های زرد رو خودم اضافه کردم که ایدال منه و باید اینطوری رسم بشه. راستی اگه بشه مختصات این 4 نقطه رو که با مشکی مشخص کردم پیدا کنم هم میشه این کارو انجام داد،خواستم ببینم ایده ای تو این زمینه داری؟
View image: 1
View image: 2
کافیه تصویرو به اندازه زاویه به دست اومده بچرخونی تا بلندترین ضلع در سطح افق قرار بگیره، یعنی برگ به صورت افقی قرار گیره و بعد پیکسلهای بر روی هر سطر از تصویرو با هم جمع بزن بنابراین در آخر یک بردار n*1 خواهی داشت یعنی 2,sum(image) و بعدش بیشینه بگیر میان این n عدد. اندیس مورد نظر تعیین کننده مکان آن نقطه ای است که مدنظرت است.(اگر برگت دارای پیکسلهای سفید باشند بیشینه وگرنه کمینه)
این کارو از طرف ستون هم انجام بده. یعنی پیکسلهای هر ستون رو با هم جمع بزن sum(image,1) و بعدش بیشینه بگیر
mahdiii آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از mahdiii تشكر كرده است:
aramis2000 (۰۹-۳۰-۱۳۹۱)
قديمي ۰۹-۳۰-۱۳۹۱, ۰۶:۵۴ قبل از ظهر   #10 (لینک دائم)
عضو جدید
 
آواتار aramis2000
 
تاريخ عضويت: مهر ۱۳۹۰
پست ها: 7
تشكرها: 5
0 تشكر در 0 پست
پيش فرض

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله mahdiii نمايش پست
کافیه تصویرو به اندازه زاویه به دست اومده بچرخونی تا بلندترین ضلع در سطح افق قرار بگیره، یعنی برگ به صورت افقی قرار گیره و بعد پیکسلهای بر روی هر سطر از تصویرو با هم جمع بزن بنابراین در آخر یک بردار n*1 خواهی داشت یعنی 2,sum(image) و بعدش بیشینه بگیر میان این n عدد. اندیس مورد نظر تعیین کننده مکان آن نقطه ای است که مدنظرت است.(اگر برگت دارای پیکسلهای سفید باشند بیشینه وگرنه کمینه)
این کارو از طرف ستون هم انجام بده. یعنی پیکسلهای هر ستون رو با هم جمع بزن sum(image,1) و بعدش بیشینه بگیر
ایده خوبیه جواب هم میده فقط نقطه ضعفش اینکه هرعکس زاویه متفاوتی نسبت به سطح افق داره و در نتیجه برا هرکدوم باید دستی این زاویه رو تنظیم کرد که این کار مثلا برای 2000 تا عکس خیلی وقت میبره،به هرحال بازم ممنون از راهنماییت تا همینجا هم خیلی کمک کردی کلی چیز یاد گرفتم
aramis2000 آفلاين است   پاسخ با نقل قول
پاسخ



كاربران در حال ديدن تاپيک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهاي تاپيک
نحوه نمايش

قوانين ارسال
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is فعال
شکلکها فعال است
كد [IMG] فعال است
كدهاي HTML غير فعال است
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال




زمان محلي شما با تنظيم GMT +3.5 هم اکنون ۰۷:۴۲ بعد از ظهر ميباشد.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.

Teach and Learn at Hexib | Sponsored by www.Syavash.com and Product In Review

استفاده از مطالب انجمن در سایر سایت ها، تنها با ذکر انجمن هوش مصنوعي به عنوان منبع و لینک مستقیم به خود مطلب مجاز است

Inactive Reminders By Icora Web Design