با نحوه ی نصب نرم افزار های RCSSServer ، RCSSMonitor و RCSSLogplayer بر روی سیستم عامل لینوکس Fedora Core 9 آشنا میشیم.
باید دقت داشته باشید که در هنگام نصب این لینوکس به صورت زیر بسته ها ( پکیج ها ) را انتخاب نمایید:
در صفحه ی ظاهر شده پس از صفحه ی پارتیشن بندی که مربوط به نصب بسته ها است ، سه گزینه ی زیر را تیک دار کنید:
Office and Productivity
Software Development
Web Server
و در پایین صفحه گزینه ی Customize now را انتخاب و next را فشار دهید.
در صفحه ی ظاهر شده ، باید این بسته ها ( پکیج ها ) را انتخاب نمایید:
Development -> Development Tools -> rpmdevtools-6.6-1.fc9.noarch ( in "Optional packages" list )
Development -> Development Tools -> rpmlint-0.82-3.fc9.noarch ( in "Optional packages" list )
Development -> Fedora Packager
Development -> Java Development
Development -> KDE Software Development
Base System -> Base -> tcsh-6.15-4.fc9.i386 ( in "Optional packages" list )
Servers -> Server Configuration Tools
حال می توانید به راحتی نرم افزار شبیه ساز را بر روی این لینوکس نصب نمایید. دوستانی که از لینوکس Ubuntu استفاده می کنند ، می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه نمایند.
دوستانی هم که از نسخه های دیگری از لینوکس استفاده می کنند ، کافی است فایل های مورد نظر را دانلود کنند ، اگر پکیج های مورد نیاز بر روی سیستم عاملشان نصب نبود و یا قدیمی بود ، در هنگام نصب متوجه خواهد شد و می توانند آن بسته ها را از طریق اینترنت دانلود و نصب نمایند.
من نسخه ی 13 نرم افزار شبیه ساز را برای نصب انتخاب کردم. البته شما می توانید نسخه های قدیمی تر را نیز به همین روش نصب نمایید. البته به شرط اینکه نسخه های قدیمی ، نسخه ی سورس سرور باشند. در ضمن باید دقت داشته باشید در نسخه های قدیمی قبل از سرور بسته ای به نام RCSSBase نصب می شد که در نسخه های جدید به همراه سرور نصب می شود. پس باید دقت داشته باشید که اگر نسخه ای قدیمی دریافت می کنید base را هم دریافت نمایید. همچنین بهتر است که همه ی نرم افزار های base و server و monitor و logplayer از یک نسخه باشند.
نسخه های قدیمی تر از نرم افزار شبیه ساز را می توان در اینجا پیدا کرد.
البته در نسخه های جدید سرور ، این نرم افزار برای سیستم عامل های دیگر مانند ویندوز نیز پیاده سازی شده است اما پیشنهاد من استفاده از سیستم عامل لینوکس است و به دوستانی که از نصب لینوکس هراس دارند و یا مایل نیستند بر روی کامپیوترشان لینوکس نیز نصب باشد ، پیشنهاد می کنم نرم افزار VMware را تهیه کنند و لینوکس مناسب را بر روی آن نصب نمایند.
حالا برویم به سراغ نصب :
ابتدا همه ی فایل ها موجود در دایرکتوری rcss13 را از اینجا دانلود کنید.
این فایل ها را در لینوکس در دایرکتوری ( پوشه ای ) ذخیره کنید و نام آن را به عنوان مثال rcss13 بگذارید. حال یک ترمینال باز کنید. ( برای باز کردن ترمینال می توانید به منوی Application در نوار وظایف بالای صفحه ، System Tools بروید و بر روی terminal کلیک کنید.
حال با دستور cd به دایرکتوری rcss13 بروید. از این به بعد دستورات را از این دایرکتوری انجام می دهیم.
ابتدا همه ی فایل ها را از حالت فشرده خارج کنید:
كد:
$ tar -xvzf rcssserver-13.2.2.tar.gz
$ tar -xvzf rcssmonitor-13.1.0.tar.gz
$ tar -xvzf rcsslogplayer-13.1.1.tar.gz
ابتدا rcssserver را نصب می نماییم:
كد:
$ cd rcssserver-13.2.2
$ ./configure
در اینجا اگر بسته ی مورد نیازی بر روی سیستم عامل شما نصب نباشد و یا نسخه ی آن قدیمی تر از نسخه ی مورد نیاز باشد ، پیغام error دریافت خواهید کرد که به کمک آن می توانید نسخه ی مورد نیاز را از طریق قسمت به روز رسانی سیستم عامل لینوکس و یا از طریق اینترنت دریافت و نصب نمایید.
در صورتی که پیغام error دریافت نکردید ، فایل make ساخته می شود. حال به ادامه ی نصب می پردازیم:
در صورتی که هیچ پیغام خطایی دریافت نکردید ، به صورت زیر عمل کنید :
كد:
$ su root
Password:
# make install
حال نسخه ی سرور نصب شده است ، تنها کافی است با دستور exit از root خارج شوید. دقت داشته باشید برای دستور آخر احتیاج به سطح دسترسی کاربر root دارید که با دستور su این کار را کرده ایم. در صورتی که سطح دسترسی را به root تغییر ندهید ، پیغام خطا دریافت خواهید کرد.
حال نرم افزار های monitor و logplayer هم به صورت زیر نصب میگردند. ( اکنون در دایرکتوری rcss13 هستیم. )
كد:
$ cd rcssmonitor-13.1.0
$ ./configure
$ make
$ su root
Password:
# make install
# exit
$ cd ../rcsslogplayer-13.1.1
$ ./configure
$ make
$ su root
Password:
# make install
# exit
لطفاً ترتیب نصب را رعایت فرمایید ، در ضمن نباید فراموش کرد که اگر هر کدام از این نرم افزار ها نیز احتیاج به پکیج هایی داشته باشند که بر روی لینوکس شما نصب نباشد ، در مرحله ی configure پیغام خطا دریافت خواهید کرد.
حالا می توانید سرور و مانیتور را با هم ، با دستور rcsoccersim اجرا نمایید. برای اجرای جدا جدای آنها می توانید از دستور rcssserver برای اجرای سرور و از rcssmonitor برای اجرای نرم افزار مانیتور استفاده نمایید.
من پیشنهاد می کنم که پوشه ای به نام log بر روی لینوکس خود ایجاد کنید و همیشه با دستور cd وارد این پوشه شوید و سپس سرور را اجرا نمایید ، زیرا همه ی فایل های log بازی در یک جای مشخص ذخیره می شوند. ( همانطور که قبلاً گفتم ، فایل های log در محلی که سرور اجرا می شود ، ساخته می شوند. )
برای اجرای لاگ بازی ها هم می توانید از دستور زیر استفاده نمایید:
كد:
$ rcsslogplayer LogName.rcg