بررسی امکان کاربرد ماشین بینایی و شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی میزان رطوبت میگوی خشک
دراين پژوهش روشي براي رنگ سنجي محصولات غذايي- مطالعه موردي : ميگوي خشک شده - و پيش بيني ميزان رطوبت در نمونه ها با استفاده از ماشين بينايي ارايه ميگردد. 2520 عکس گرفته شده از انواع ميگوي فراوري شده - در درجات حرارت100- 130 درجه سانتي گراد و به مدت 15-180 دقيقه در شرايط نورپردازي خاص، براي استخراج پارامترهاي رنگي مشتمل بر ميانگين و واريانس در دو فضاي رنگي L*a*b و RGB مورد استفاده قرار گرفتند . پس از آناليز شيميايي نمونه ها و تعيين ميزان رطوبت آنها، از مدلسازي به روش شبکه عصبي مصنوعي براي پيش بيني ميزان رطوبت نمونه ها استفاده شد . ضريب همبستگي بالاي خروجي مدل شبکه عصبي و داده هاي آزمايشگاهي (0.86) داد که اين مدل کارايي مناسبي براي پيش بيني ميزان رطوبت دارد، ضمن آنکه مي توان امکان جايگزيني روش پردازش تصوير را با روشهاي رنگ سنجي دستگاهي که عمدتا" پيچيده و هزينه بر مي باشند، مد نظر قرار داد.
|