Artificial Intelligence - هوش مصنوعی  
انجمن را در گوگل محبوب کنيد :

بازگشت   Artificial Intelligence - هوش مصنوعی > مقدمات هوش مصنوعی > هوش مصنوعی چیست؟


 
تبليغات سايت
Iranian Association for the Advancement of Artificial Intelligence
ارسال تاپيک جديد  پاسخ
 
LinkBack (2) ابزارهاي تاپيک نحوه نمايش
قديمي ۰۲-۷-۱۳۸۷, ۰۱:۱۷ بعد از ظهر   2 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (لینک دائم)
عضو جدید
 
آواتار KraToS
 
تاريخ عضويت: ارديبهشت ۱۳۸۷
محل سكونت: Internet
پست ها: 6
تشكرها: 3
5 تشكر در 1 پست
ارسال پيغام Yahoo به KraToS
Thumbs up هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی چیست؟



قصدم در اینجا نوشتن مصالبی در ارتباط با کاربرد تکنولوژی جدید هوش مصنوعی ( Artificial Intelligence) در مدیریت است اما بهتر دیدم در ابتدا توضیح ساده ای در باره هوش مصنوعی در اینجا بیاورم.



به زبان بسیار ساده هوش مصنوعی تلاش برای تولید ماشینی است که همانند انسان عمل کند. اما این تعریف حقایق و جزئیات را در خود جای نمی دهد. بنابراین بهتر است AI را توضیح بدهم.



AIیک رشته جدیدی است که در اواسط قرن 20 بوجود آمده است. اکثرا در روزنامه ها، تلویزیون، فیلمها و بازی های کامپوتری به این مقوله پرداخته شده اما درست درک نشده است. حتی بعضی ساده لوحان این طرح را غیر عملی میدانند و بعضی از دولتها هرگونه فعالیت در این زمینه را ممنوع کرده اند. اما این علم در صنعت و دانشگاهها در حال پیشرفت است اگرچه همیشه بعنوان هوش مصنوعی شناخته نمی شود، زیرا تکنیکها و ایده های مهمی از مهندسی نرم افزار را در خود دارد. بعضی دیگر از ساده لوحان نیز فکر می کنند که این علم در حال رشد سریعی است و در چند سال آینده رباتها انسانها را به زنجیر میکشند و دنیا را در اختیار خود میگیرند.


متاسفانه هیچ توضیح و یا اشاره ای ازAI در مدارس و حتی دانشگاها داده نمیشود و تعداد معدودی از دانشگاها هستند که رشته و یا درس AI را در برنامه درسی خود قرار داده اند.


AI یک علم بسیار عمیق و پیچیده در قرن اخیر است که در حالت کلی به مطالعه بر روی اطلاعات، چگونگی جمع آوری و نگهداری از آنها، بکارگیری اطلاعات و جابجایی و انتقال آنها به ماشین و یا انسان و حیوان میپردازد.


در فیزیک و شیمی بر اساس قانون اصل بقای انرژی، انرژی از بین نمیرود و فقط از صورتی بصورت دیگری در می آید. بسیاری از علوم مانند بیولوژی، داروسازی، زمین شناسی و دانشهای مهندسی براساس این اصل تکامل یافته است و تمامی این رشته ها بر اساس درک صحیحی از مکانیزم طبیعی و یا مصنوعی تبدیل نیرو، جرم و انرژی استوار است. در مورد اطلاعات نیز این اصل استوار است که اطلاعات انتقال می یابد و از صورتی بصورت دیگر در می آید.


به همین دلیل میتوان این علم را علم اطلاعات و یا علم هوش نامگداری کرد. علمی که بر اساس اصل تبدیل اطلاعات به فرم مکانیکی و شیمیایی و بالعکس استوار است.


نه تنها سیستمهای مصنوعی بلکه انسانها نیز اطلاعات را دریافت میکنند، بکار میگیرند و انتقال می دهند. انسانها حتی با اینها کنترل میشوند. برای مثال با جایزه خوشحال، با خبر بد غمگین، از صدای بلند در تاریکی هراسناک میشوند یعنی با دریافت یکسری اطلاعات از خود احساس نشان میدهند. این مورد نیز در در حال بررسی و مطالعه است. بنابراین AI برخلاف ظاهر اسمش، درباره سیستمهای طبیعی و مصنوعی تجزیه و تحلیل اطلاعات و نه فقط چگونگی دریافت اطلاعات بلکه چه میکنند و چگ.نه احساس میکنند، میباشد.


AIزمینه های پژوهشی دیگری را نیز شامل میشود


اگر ما AI را بدین صورت تعبیر کنیم که علمی است که به چگونگی دریافت، پردازش، نگهداری و استفاده اطلاعات در هوش انسان و حیوان و ماشین باشد، بطور حتم با زمینه های پژوهشی قدیمیتری مانند روانشناسی، اعصاب و روان، فلسفه و منطق نیز در ارتباط هستیم.


پیشرفت کامپیوترها راههای جدیدی برای حل مشکلات AIدر برابر ما گشوده است. در گذشته روانشناسان و دانشمندان مغز و اعصاب نمیتوانستند سیستمهای پردازش اطلاعات حیوانات و آدمی را آزمایش کنند و فلاسفه فقط میتوانستند تئوریهایی در زمینه چگونگی کارکرد مغز و زبان بدهند. حال آنکه امروزه میتوان فراتر از آنها رفت و سیستمهایی طراحی نمود که تئوریها را مورد آزمایش قرار دهد و صحت و سقم آنها را یافت.


تجربه های بدست آمده

طراحی ماشین با توانایی های خاص خیلی سخت تر از فرضیات اولیه دانشمندان است. خیلی کارها که در ابتدا ساده بنظر می رسند، موارد دقیق و عمیقی در خود دارند. برای مثال "دیدن" فقط تشخیص اشیا نیست، بیکه شامل ایجاد احساس و درک محیط و درک امن و یا نا امن بودن آن میباشد.

همچنین توانایی فهم زبانی مانند انگلیسی، فرانسه و یا فارسی خیلی پیچیده تر از آن است که محققان فکر کردند. استفاده از زبانهای برنامه نویسی مثل C و C++ و Java نیز خیلی دست و پا گیر است.


ما امروزه میدانیم که حتی افراد کودن هم به مراتب از ماشینهایی که امروزه طراحی شده اند پیشرفته تر و آگاه تر هستند. به هیچ رباتی نمیشود اطمینان داشت که برود و ظروف را از روی میز جمع کند، بشورد و در جاظرفی بچیند و همه این کارها را بدرستی انجام دهد. درحالی که همان افراد کودن هم این کارها را براحتی انجام میدهند.


امروزه این به اثبات رسیده که ماشینها قادر به انجام کارهایی هستند که در ابتدا برای محققان انجام آن توسط ماشینها سخت مینمود مانند

حساب کردن و شطرنج بازی کردن.


ما امروزه فهمیده ایم که خیلی از کارهای پیچیده انسان و حیوان مانند بالا رفتن از درخت و ساختن آشیانه، هوش بسیار بالا و دانش پیچیده ای نیاز دارد که تئوریهای ما هنوز آنها را پوشش نمی دهند. همچنین درک غرایز حیوانی نیز حتی در میان فلاسفه بسیار مشکل است.


بسیاری از محققین سعی میکنند که موارد فوق را بدرستی درک کنند و برای آنها مکانیسمهایی طراحی کنند. طراحی شبکه های عصبی و مترجمهای چند زبانه راهایی هستند که محققین برای رسیدن به این اهداف بزرگ پی گرفته اند. همچنین محققین در تلاشند روشهایی برای ساختن سیستمهای با مکانیزمی که بتواند انگیزه و احساس را دریافت و درک کند، میباشند.


بنابراین AI علاوه بر مطالعه بر روی درک و دریافت، تعلیم؛ یادگیری، احساسات، ارتباطات و غیره، زمینه های دیگر بخصوص فلسفه، منطق، روانشناسی و همچنین مهندسی نرم افزار و علم کامپیوتر را نیز مورد مطالعه قرار میدهد.
----------------------------------------------
البته من این موضوع رو از وبلاگ یکی از دوستان کپی کردم که منبع او هم در لینک زیر هست !
هدف من کمک به دوستانی است که وقت جستجو رو ندارن هست !
كد:
http://technologymgt.blogspot.com/2005/01/blog-post_16.html
KraToS آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از KraToS تشكر كرده اند:
83202200 (۰۳-۲۴-۱۳۸۹), fantometkh (۱۰-۱۹-۱۳۸۸), farnaz (۱۰-۲۵-۱۳۸۷), h_m2022 (۰۲-۴-۱۳۸۸), shima64 (۰۹-۲۰-۱۳۸۸)

  #ADS
نشان دهنده تبلیغات
تبليغگر
 
 
 
تاريخ عضويت: -
محل سكونت: -
سن: 2010
پست ها: -
 

نشان دهنده تبلیغات is online  
قديمي ۰۲-۸-۱۳۸۷, ۰۹:۰۹ قبل از ظهر   #2 (لینک دائم)
عضو جدید
 
آواتار salam7t
 
تاريخ عضويت: ارديبهشت ۱۳۸۷
محل سكونت: بندر ماهشهر
پست ها: 1
تشكرها: 0
0 تشكر در 0 پست
ارسال پيغام Yahoo به salam7t
پيش فرض

با سلام
خسته نباشید
اگه محبت کنید و به صورت جزئی تر و Concept تر این مفهوم رو جا بندازید علاقمندان بیشتری پیدا میشود .
مشکل اینه که در این علم ما رفرنسهای خیلی کمی داریم و کمک شما بزرگان و بیشتر دانهای این علم رو میطلبه
با سپاس
salam7t آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي ۰۸-۲۱-۱۳۸۷, ۰۷:۴۴ بعد از ظهر   #3 (لینک دائم)
عضو جدید
 
آواتار Shiny
 
تاريخ عضويت: آبان ۱۳۸۷
محل سكونت: tehran
پست ها: 1
تشكرها: 0
0 تشكر در 0 پست
ارسال پيغام Yahoo به Shiny
پيش فرض

Salam ye jayi too neveshtatoon didam ke
متاسفانه هیچ توضیح و یا اشاره ای ازAI در مدارس و حتی دانشگاها داده نمیشود و تعداد معدودی از دانشگاها هستند که رشته و یا درس AI را در برنامه درسی خود قرار داده اند.

yekam ajib bood chon AI ye darse ejbari(na ekhtiari) az reshteye narmafzare o bishtare daneshgaha too maghta'e karshenasi in darso era'e midan ,{va albate yeki az gerayesh haye karshenasi arshad e!!!} too hamin forum ham project haye AI dar iran moarefi shode pas oonghadra ham bitavajohi nemishe be in reshte, albate hich vaght hatta ghabele moghayese ba project haye strong AI dar JApan nistim...;-) vali khob...
Shiny آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي ۰۸-۲۳-۱۳۸۷, ۰۲:۲۶ قبل از ظهر   #4 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Siavash
 
تاريخ عضويت: ارديبهشت ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران
پست ها: 179
تشكرها: 27
439 تشكر در 108 پست
My Mood: Mehrabon
پيش فرض

دوست خوب، خيلي عالي مي شد اگر فارسي مي توشتيد، در بخش قوانين انجمن ذكر شده براي فارسي نوشتن اگر تايپ فارسي براتون سخت هست از چه روش هايي مي تونيد استفاده كنيد.

در مورد اين خط، فكر مي كنم موقعي كه اين مطلب نوشته شده شايد به اين شكل بوده. اگر به منبع نگاه كنيد مطلب براي سال 2005 هست. (البته اون زمان هم اين بخش در نرم افزار بوده) اما شايد در زمان اين دوست ما اينطور نبوده. در كل منظورم اين هست اين نوشته خيلي به روز نيست.

مورد ديگري كه ممكن هست منظور اين دوستمون بوده باشه اينه كه در اين درس ها فقط يك مقدار تئوري گفته مي شه و نحوه ي استفاده از اين تئوري ها گفته نميشه. به عنوان مثال در درس شبكه هاي عصبي فقط ميان انواع شبكه ها رو ياد ميدن و انواع ماتريس هاي مختلف و قدرت آنها در مقاوم بودن در برابر نويز و خطاها رو بررسي مي كنند. هميشه چند مثال مي تونه خيلي مؤثر تر باشه از كلي صفحه جزوه.
الآن هم اگر manual ها رو نگاه كنيد اكثراً يك QuickStart دارن كه با يك مثال ساده يك پروژه ي نزديك به واقعيت رو حل مي كنند و بعد تازه وارد جزئيات و تئوري مي شن.

اگر در كلاس هاي هوش مصنوعي هم همچين حالتي باشه خيلي بهتر هست. البته در دانشگاه ها در خيلي از اين بخش ها خوشبختانه كمي به اين روش نزديك تر شديم نسبت به سال هاي پيش.
__________________
Siavash آفلاين است   پاسخ با نقل قول
از Siavash تشكر كرده است:
fantometkh (۱۰-۱۹-۱۳۸۸)
قديمي ۰۱-۲۲-۱۳۸۸, ۱۲:۴۶ قبل از ظهر   #5 (لینک دائم)
عضو جدید
 
آواتار haly
 
تاريخ عضويت: فروردين ۱۳۸۸
محل سكونت: تهران
پست ها: 2
تشكرها: 0
0 تشكر در 0 پست
پيش فرض

سلام...حالا شما اينجا چي كار مي كنين؟منظورم اينه كه فقط راجبش حرف مي زنين يا كاراي ديگم ميكنين؟دورهم جمع مي شين؟يا مسئله هاشم حل مي كنين؟چه كار عملي انجام ميدين؟من خودم دانشجوي صنايع هستم اگه بدونم بيشتر از حرف زدن كاري ميكنين خب همكاري ميكنم حتما خيلي هاي ديگم اينجوري هستن...
اصلا اين سايت وابسته به دانشگاه ازاد قزوينه هست يا باهاش همكاري مي كنه اگه نيست چرا وقتي امسال مسابقات اونجا بوده؟
haly آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي ۰۹-۱۸-۱۳۸۸, ۰۱:۲۴ بعد از ظهر   #6 (لینک دائم)
Administrator
 
آواتار Astaraki
 
تاريخ عضويت: خرداد ۱۳۸۷
محل سكونت: تهران-کرج!
پست ها: 3,465
تشكرها: 754
16,337 تشكر در 3,127 پست
My Mood: Mehrabon
ارسال پيغام Yahoo به Astaraki
Wink هوش مصنوعی چیست ؟

« هوش مصنوعی، دانش ساختن ماشين‌‌ ها يا برنامه‌های هوشمند است »

همانگونه كه از تعريف فوق-كه توسط يكی از بنيانگذاران هوش مصنوعی ارائه شده است- برمی‌آيد،حداقل به دو سؤال بايد پاسخ داد:

1ـ هوشمندی چيست؟

2ـ برنامه‌های هوشمند، چه نوعی از برنامه‌ها هستند؟

تعريف ديگری كه از هوش مصنوعی می‌توان ارائه داد به قرار زير است:

« هوش مصنوعی، شاخه‌ايست از علم كامپيوتر كه ملزومات محاسباتی اعمالی همچون ادراك (Perception)، استدلال(reasoning) و يادگيری(learning) را بررسی كرده و سيستمی جهت انجام چنين اعمالی ارائه می‌دهد.»

و در نهايت تعريف سوم هوش مصنوعی از قرار زير است:

«هوش مصنوعی، مطالعه روش‌هايی است برای تبديل كامپيوتر به ماشينی كه بتواند اعمال انجام شده توسط انسان را انجام دهد.»

به اين ترتيب می‌توان ديد كه دو تعريف آخر كاملاً دو چيز را در تعريف نخست واضح كرده‌اند.

1ـ منظور از موجود يا ماشين هوشمند چيزی است شبيه انسان.

2ـ ابزار يا ماشينی كه قرار است محمل هوشمندی باشد يا به انسان شبيه شود، كامپيوتر است.

هر دوی اين نكات كماكان مبهم و قابل پرسشند. آيا تنها اين نكته كه هوشمندترين موجودی كه می‌شناسيم، انسان است كافی است تا هوشمندی را به تمامی اعمال انسان نسبت دهيم؟ حداقل اين نكته كاملاً واضح است كه بعضی جنبه‌های ادراك انسان همچون ديدن و شنيدن كاملاً ضعيف‌تر از موجودات ديگر است.

علاوه بر اين، كامپيوترهای امروزی با روش‌هايی كاملاً مكانيكی(منطقی) توانسته‌اند در برخی جنبه‌های استدلال، فراتر از توانايی‌های انسان عمل كنند.

بدين ترتيب، آيا می‌توان در همين نقطه ادعا كرد كه هوش مصنوعی تنها نوعی دغدغه علمی يا كنجكاوی دانشمندانه است و قابليت تعمق مهندسی ندارد؟(زيرا اگر مهندسی، يافتن روش‌های بهينه انجام امور باشد، به هيچ رو مشخص نيست كه انسان اعمال خويش را به گونه‌ای بهينه انجام می‌دهد). به اين نكته نيز باز خواهيم گشت.

اما همين سؤال را می‌توان از سويی ديگر نيز مطرح ساخت، چگونه می‌توان يقين حاصل كرد كه كامپيوترهای امروزين، بهترين ابزارهای پياده‌سازی هوشمندی هستند؟

رؤيای طراحان اوليه كامپيوتر از بابيج تا تورينگ، ساختن ماشينی بود كه قادر به حل تمامی مسائل باشد، البته ماشينی كه در نهايت ساخته شد(كامپيوتر) به جز دسته ای خاص از مسائلقادر به حل تمامی مسائل بود. اما نكته در اينجاست كه اين «تمامی مسائل» چيست؟ طبيعتاً چون طراحان اوليه كامپيوتر، منطق‌دانان و رياضيدانان بودند، منظورشان تمامی مسائل منطقی يا محاسباتی بود. بدين ترتيب عجيب نيست، هنگامی كه فون‌نيومان سازنده اولين كامپيوتر، در حال طراحی اين ماشين بود، كماكان اعتقاد داشت برای داشتن هوشمندی شبيه به انسان، كليد اصلی، منطق(از نوع به كار رفته در كامپيوتر) نيست، بلكه احتمالاً چيزی خواهد بود شبيه ترموديناميك!

به هرحال، كامپيوتر تا به حال به چنان درجه‌ای از پيشرفت رسيده و چنان سرمايه‌گذاری عظيمی برروی اين ماشين انجام شده است كه به فرض اين كه بهترين انتخاب نباشد هم، حداقل سهل‌الوصول‌ترين و ارزان‌ترين و عمومی‌ترين انتخاب برای پياده‌سازی هوشمنديست.

بنابراين ظاهراً به نظر می‌رسد به جای سرمايه‌گذاری برای ساخت ماشين‌های ديگر هوشمند، می‌توان از كامپيوترهای موجود برای پياده‌سازی برنامه‌های هوشمند استفاده كرد و اگر چنين شود، بايد گفت كه طبيعت هوشمندی ايجاد شده حداقل از لحاظ پياده‌سازی، كاملاً با طبيعت هوشمندی انسانی متناسب خواهد بود، زيرا هوشمندی انسانی، نوعی هوشمندی بيولوژيك است كه با استفاده از مكانيسم‌های طبيعی ايجاد شده، و نه استفاده از عناصر و مدارهای منطقی.

در برابر تمامی استدلالات فوق می توان اين نكته را مورد تاُمل و پرسش قرار داد كه هوشمندی طبيعی تا بدان جايی كه ما سراغ داريم، تنها برمحمل طبيعی و با استفاده از روش های طبيعت ايجاد شده است. طرفداران اين ديدگاه تا بدانجا پيش رفته‌اند كه حتی ماده ايجاد كننده هوشمندی را مورد پرسش قرار داده اند، كامپيوتر از سيليكون استفاده می كند، در حالی كه طبيعت همه جا از كربن سود برده است.

مهم تر از همه، اين نكته است كه در كامپيوتر، يك واحد كاملاً پيچيده مسئوليت انجام كليه اعمال هوشمندانه را بعهده دارد، در حالی كه طبيعت در سمت و سويی كاملاً مخالف حركت كرده است. تعداد بسيار زيادی از واحدهای كاملاً ساده (بعنوان مثال از نورون‌های شبكه عصبی) با عملكرد همزمان خود (موازی) رفتار هوشمند را سبب می شوند. بنابراين تقابل هوشمندی مصنوعی و هوشمندی طبيعی حداقل در حال حاضر تقابل پيچيدگی فوق العاده و سادگی فوق العاده است. اين مساُله هم اكنون كاملاً به صورت يك جنجال(debate) علمی در جريان است.

در هر حال حتی اگر بپذيريم كه كامپيوتر در نهايت ماشين هوشمند مورد نظر ما نيست، مجبوريم برای شبيه‌سازی هر روش يا ماشين ديگری از آن سود بجوييم.
Astaraki آفلاين است   پاسخ با نقل قول
پاسخ

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://artificial.ir/intelligence/thread23.html
نوشته شده توسط For Type تاريخ
هوش مصنوعی چیست؟ - Artificial Intelligence - هوش مصنوعی This thread Refback ۰۴-۸-۱۳۸۷ ۱۰:۳۶ قبل از ظهر
پی سی دانلود - قدرتمندترین سایت دانلود فارسی زبان : نرم افزار This thread Refback ۰۳-۷-۱۳۸۷ ۰۱:۲۹ بعد از ظهر


كاربران در حال ديدن تاپيک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 

قوانين ارسال
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is فعال
شکلکها فعال است
كد [IMG] فعال است
كدهاي HTML غير فعال است
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال




زمان محلي شما با تنظيم GMT +3.5 هم اکنون ۱۱:۰۶ بعد از ظهر ميباشد.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.

Teach and Learn at Hexib | Sponsored by www.Syavash.com and Product In Review

استفاده از مطالب انجمن در سایر سایت ها، تنها با ذکر انجمن هوش مصنوعي به عنوان منبع و لینک مستقیم به خود مطلب مجاز است

Inactive Reminders By Icora Web Design