فشرده سازی تصویر
سلام
فشرده سازی تصویر از دیدگاههای مختلف و با ابزارهای متفاوت انجام می شود، تکنیک هایی همچون تبدیل موجک و بهره گیری از روش های FFT که نهایتا منجر به بهبود فشرده سازی در سطح Jpeg شده است موضوعی برای کار کردن ندارد (تقریبا همه مطالب مرتبط و وابسته بررسی شده است [منبع1]) ولی استفاده از تئوری فرکتال که می تواند نرخ فشرده سازی را حدود 20 برابر کمتر از Jpeg کند (به جزئیات پیاده سازی ربط دارد) موضوعی است که توجه عده ای از محققین را به خود جلب کرده است.
فشرده سازی فرکتالی
تئوری فرکتال بوسیله آقای مندلبروت در 1975 ارائه شد و آقای فیشر اولین بار در 1996 از آن در فشرده سازی تصویر بهره برد (مقاله ایشان در ژورنال IET Image Processing به چاپ رسیده است) سردبیر این ژورنال جناب آقای پروفسور فرزین دراوی از هموطنانمان هستند که هنوز مقالات بسیار عالی در این زمینه را می پذیرند. (این یکی از بهترین ژورنال های ISI در زمینه پردازش تصویر است البته IF آن در آخرین بررسی من حدود 1 بود)
بطور کلی ایده فرکتال این است که اجسام فرکتالی دارای ویژگی خود تشابهی می باشند یعنی بحش هایی از تصویر مشابه بخش های کوچکتر هستند مثلا گل کلم را در نظر بگیرید قسمتی از آن شبیه همه آن است بنابراین می توان از بخشی از آن تصویر و طبق یک رابطه ریاضی، نگاشتی را فراهم کرد که آن بخش کوچکتر نماینده بخش بزرگتر باشد به این ترتیب هر چه آن بخش بزرگتر، بزرگتر انتخاب شود (به شرطی که بتوان رابطه مربوطه را پیدا کرد) آنوقت می توانید نرخ فشرده سازی بهتری فراهم کنید.
در تحقیقات شخصی خودم من با در نظر گرفتن باکس های 4*4 بجای هر پیکسل توانستم نرخ فشرده سازی را به 16/1 برسانم یعنی یک تصویر 160 کیلوبایتی BMP را به 10 کیلوبایت فشرده کردم این در حالی بود که بهترین نمونه Jpeg برای داده های آموزشی 56 کیلو بایت می باشد.
مشکل فشرده سازی فرکتالی:
متاسفانه پروسه جستجوی باکس های متشابه به عنوان نگاشت های مدل فشرده سازی فرکتالی کاری زمانگیر می باشد و اغلب حدود 30 ثانیه تا چند دقیقه (بستگی به پارامترهای تعریف شده و دستگاه دارد) طول می کشد بنابراین نمی تواند روشی مطلوب برای بهره گیری در سیستم عامل ها به عنوان یک روش استاندارد باشد.
آینده فشرده سازی فرکتالی و خلاء های موجود
اغلب مقالات و مطالعات جدید به دو موضوع کیفیت و زمان فشرده سازی می پردازند، معمولا کیفیت با متریک PSNR و MSE (به هم مرتبط هستند) بررسی و ارزیابی می شود و نرخ فشرده سازی با توجه به مشخصات دستگاه کامپیوتر بر حسب ثانیه بیان می شود، چنانکه اشاره کردم بهبود زمان مصرفی الگوریتم های فشرده سازی فرکتالی می تواند موضوع خوبی برای تحقیق باشد منتهی باید قبلا مطالعه کنید آیا ایده ای برای این بهبود می توانید ارائه کنید یا خیر.
افراد برجسته ای که در ایران بر روی این موضوع کار می کنند
1- آقای دکتر مهدی یعقوبی
2- آقای دکتر کریم فائز
همچنین
آقای دکتر ابراهیم پور استاد دانشگاه کاشان نیز تز دکتری خود را بر روی تشخیص چهره با تئوری فرکتال با سرپرستی آقای پروفسور وینود چاندران در استرالیا اراده کرده اند.
منابع انگلیسی خوب در این زمینه را می توانید در
IET Image Processing
IEEE
پیدا کتید
ان شاالله در فرصتی مناسب موضوعی با این عنوان به انضمام نتایج و الگوریتم ها خدمتتان ارائه می کنم.
برای تشکر دکمه مخصوص وجود دارد لطفا پست هرز ایجاد نکنید
.
.
اینقدر از دسترسی نداشتن به مقاله شیون نکنید
مقالات انگلیسی: ایران سای (ISI, IEEE, ACM)
مقالات فارسی: سیویلیکا (کنفرانس داخلی)
مقالات فارسی: مگ ایران (ژورنالهای داخلی)
ويرايش شده توسط raha_hakhamanesh; ۱۰-۲۵-۱۳۹۱ در ساعت ۱۲:۳۱ بعد از ظهر
دليل: عنوان
|